Indledning
Teksten er et uddrag af romanen Planen (2015). Titlen henviser til Urbanplanen på Amager, et boligkompleks med små rækkehuse og lejligheder bygget i 1960’erne.

Det er et uddrag episode af romanen, hvor moderen holder en samtale med sin søn om muligheden for at købe et hus og flytte til et nyt sted snart, samt om en drengs drømme om et nyt hus og et nyt liv.

Men desværre vil denne drøm ikke kunne opnås på grund af forældrenes skilsmisse.

Uddrag
Et almindeligt hus som hans bedstemor har, vil være nok til at opfylde drømmen om et andet liv, en have, en hund

i virkeligheden meget danske værdier, andre som allerede bor i sådan et hus, drømmer sikkert også om et andet liv, de drømmer måske om et hus på strandvejen, man vil altid kunne drømme om mere, eller et andet liv.

Morten som er fortæller i historien bliver påvirket af dialogen med hans mor, fx da hun siger “Hvis nu du helt selv skulle vælge, Morten, ville du så helst have at vi flyttede et andet sted hen i hus, eller skulle vi i stedet fyre pengene af på en helt vildt lækker ferie til sommer?

Hotel, pool, hele lortet. Ligesom du altid har sagt dine venner gør.” dette får Morten til at tænke på at en ferie jo kun er 1 eller 2 uger, hvor et hus jo er for livet, det betyder at

Morten bliver meget opmærksom på ansvarligheden i sit svar, og at han samtidig bliver nødt til at prioritere sine drømme, noget en lille dreng ellers ikke skulle behøve at tænke på.

Et andet sted hvor dialogen mellem Morten og hans mor gør at den ellers glade og optimistisk dreng bliver mut og eftertænksom er da Morten siger: ” Men mor.

Har vi overhovedet råd til det? ” og moren svarer: ” Nu må vi se. Det burde ikke være helt umuligt. Far og jeg er bare enige om at hvis der skal ske noget, skal det være snart.

Hvis du forstår? ”, her nikker Morten bare på hovedet, men det må virkelig sætte nogle tanker i gang ved Morten, hvad skal en lille dreng tænke ud fra det, hvilke drømme er der plads til?

Vidste Morten allerede her at der var noget galt mellem hans far og mor, de bliver trods alt skilt 6 måneder efter.