DNA -Detektiven – Eske Willerslev

Indledning
”Livet er ikke sort og hvidt”, hævdes det blandt andet af den kendte evolutionsforsker Eske Willerslev, som med en stribe artikler i verdensførende videnskabelige tidsskrifter har slået sit navn fast. Willerslev har levet blandt indianere i Nordamerika, han har levet som pelsjæger i Sibirien og han har mere end én gang stirret døden i øjnene.

Et liv som international forsker og eventyrer har givet ham stor indsigt i mange aspekter af livet, og det har fået ham til at sige at, ”videnskab og magi ikke (er) modsætninger”.

Willerslevs syn på forhold og magi bragte ham på et tidspunkt i forbindelse med amerikaneren Zecharia Sitchin, som han mødte på et molekylær-laboratorium i New York (05:00).

Denne amerikanske forsker ønskede, at Willerslev skulle hjælpe ham med at få adgang til et museum, der opbevarede et skelet, der stammede fra Sumer-folket, der anses for at være det ældste folkefærd og som det folk, der skabte den første civilisation på jorden.

Willerslev fortæller om et møde mellem guderne, som kom fra stjernerne og ned på jorden, hvor de modificerede sig med folket på jorden, homo erectus, og dermed skabte det moderne menneske. Willerslevs interesse bliver vakt, da man i 1950´erne finder en grav i en gammel sumer-by, hvori der ligger en kvinde, der har et segl med sig, hvor der står, at dette var ”Ninpoah” - sumer-dronning. (06:26-08:00).

Uddrag
Eske Willerslev er en berømt og en anerkendt forsker, der må anses for at være en troværdig fortæller. Imod dette taler hans ry som eventyrer, der er drevet af hans personlige nysgerrighed, hvilket måske kunne indikere en tilbøjelighed til at overdrive sine resultater.

Selvom Eske Willerslev giver udtryk for, at han gerne ville hjælpe Zecharia Sitchin med at få løst gåden om sumerne og deres møde med menneskene på jorden, så hører man intet om, hvor vidt Willerslev giver udtryk for, at han støtter Sitchin i hans opfattelse af sumerne og deres ankomst til jorden.

På trods af sin nysgerrighed optræder han neutralt og virker objektiv i dokumentaren. Dokumentarens henvendelsesform er på ingen måde autoritativ, men derimod er Eske Willerslevs personlighed og hans tydelige nysgerrighed over for emnet med til at bearbejde seernes følelser, så disse bliver fanget af historien.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu