Indledning
Sugardating er et meget omdiskuteret emne, som værende et fænomen, som finder sted verden over. Denne måde for dating har tiltrukket mange, især unge piger, idet de gennem dette datingnetværk

får mulighed for at få opfyldt deres drømme og ønsker i forhold til luksusgoder, som de ellers ikke umiddelbart vil have adgang til.

Sugarbabes, som de bliver kaldt, skal til gengæld stå til rådighed for en anden eller andre – oftest ældre - med ydelser i kraft af deres fysiske tilstedeværelse

gennem selskab og intimitet, hvor intimiteten ofte består af seksuelle ydelser. Fænomenet omkring sugerdating har mange nuancer og kan variere fra hver enkel date. Ligeledes er der mange holdninger og forestillinger til sugardating.

Uddrag
Mange af dem, som vælger at leve i denne verden, er unge personer, som har brug for hjælp til betalingen af huslejen, studiegæld, mad til køleskabet, og andre ting ved siden af, så de har alt det de skal bruge for at klare sig .

Men er sugardating den rigtige vej til overlevelse? Ville det i princippet ikke være nemmere, at de fra en start, søgte et arbejde, hvor de kan tjene deres egne penge, i stedet for at få andre til at betale alt for sig.

De lærer da på ingen måde, hvad det vil sige at skulle yde, før man kan nyde. Et arbejde er med til at danne en person, og vise, hvad det at have et ansvar betyder.

Ifølge organisationen RedenUng, kan man ikke umiddelbart kategorisere de unge, der benytter sugardating. Dog er der to andre grupper af sugardater, der henvender sig til RedenUng.

Den ene gruppe af datere, er unge piger og drenge, der ønsker at udforske deres grænser seksuelt, mens den anden gruppe udgør unge, der lever i dysfunktionelle familier, med misbrug og vold .