Denne generation skal reddes!

Indledning
Sociale medier fylder meget i alles hverdag endda dem på 10 år. Man danner et andet liv på sociale medier, man skaber en facade. Nogen vil prøve og skabe ”det perfekte liv”. Man bliver afhængig af at være på de sociale medier, altså man får FOMO (fear of missing out). Men hvorfor gør man det?

Som Frederik Kulager selv skriver, er det generationen der bruger mest tid på sociale medier og især teenagere der er så følsom over for stimuli som lommevibrationer, hver gang man får et like.

Det er også bare så dumt, fordi gør sociale medier overhovet noget godt for en? Især når ens hjerne og krop stadig er i udvikling.

Jeg undrer mig selv over hvorfor jeg bruger så meget af min tid på det. Det er lidt mærkeligt, hvordan ens hjerne bare tænker ”Nu skal jeg på Instagram fordi det er sjovt”, men hvorfor er det sjovt, eller for den sags skyld spændene?

Det er jo fordi alle de her kendisser lægger så meget lort op, og man vil selvfølgelig gerne følge med i deres liv, men hvorfor? De er jo bare almindelige mennesker ligesom os.

Det er måske fordi de ting som de gør, f.eks når Kylie Jenner lige har vist sin nye negle, så bliver pigerne helt oppe og køre over hvor pæne de er. Teenagere ser også bare op til de her ”specielle mennesker”. Det er også lidt skræmmende, at man bare har adgang til internettet på den måde, at man kan dele alt til alle.

Uddrag
En anden app der er blevet så kæmpe stort er TikTok, en app med videoer som man kan kigge på i timevis, og man bliver bare ved med at scrolle ned og det slutter aldrig.

Er det ikke skørt, at det aldrig slutter, det bliver bare ved og ved og ved. Fyldt med videoer af de såkaldte ”TikTokkers” som nu også er begyndt af at leve af det. Vi snakker altså flere millioner af dollars.

Alle de små piger helt ned til 5 år kigger altså på de her tiktokkers hele dagen, og fordi videoerne aldrig slutter, kigger man bare på det i timevis.

Man kan bare ikke stoppe, man bliver bogstaveligtalt besat på en eller anden måde. Jeg forstår ikke hvordan sådan en app kan gøre os så opslugt af det. Måske har det også noget og gøre med at man som ung ser op til de her idoler. Man vil jo gerne være ligesom dem, fordi de har jo sikkert gjort noget rigtigt, siden alle elsker dem, eller i hvert fald de fleste.

Man drømmer om at blive kendt, og tjene en masse penge og blive berømt. Eller måske drømmer man om, at få den perfekte krop.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu