Indholdsfortegnelse
FÆLLESDEL
1a. Jeg opstiller tre hypoteser, der kan forklare mønstrene i tabel 1. Tabellen viser, hvorvidt der er penge nok til de ældre i fremtiden.
- Hypotese 1:
- Hypotese 2:
- Hypotese 3:
DELOPGAVE A: DANSKERE OG NYDANSKERE
2. Jeg vil undersøge, i hvor høj grad Dansk Folkepartis synspunkter i bilag A1 vedrørende indvandringen til Danmark kan understøttes af befolkningens holdninger.
3. Jeg vil nu diskutere, hvilke styrker og svagheder civilsamfundet og det offentlige har, når de skal integrere flygtninge og indvandrere i Danmark.
Uddrag
De som stemmer på Enhedslisten og Dansk Folkeparti er i kategorien “Meget bekymret”, fordi partierne tænker mere på ældreplejen politisk.
Tabel 1 viser, at Dansk Folkepartis eller Enhedslistens vælgere er bekymrede i en højere grad end de, som stemmer på de resterende partier.
Dette skyldes, at de to partier prøver mere end de øvrige at forsvare ældreplejen, ved at kritisere eventuelle nedskæringer af den.
Vælgerne er bekymrede for nedskæringer i ældreplejen, og derfor ser vi en højere andel af bekymrede vælgere blandt de to partier.
---
Jeg vil nu kigge på befolkningens holdning til Henriksens mening om, at ikke-vestlige indvandrere er særdeles problematiske. Jeg vil benytte mig af figur 1 til dette.
Man kan se ud fra figur 1, at når det gælder “højtuddannede fra ikke-vestlige lande” er der stor efterspørgsel.
Andelen, som ønsker en forøget indvandring af højtuddannede fra vestlige lande ligger på 84 %, mens det er 79 % af de højtuddannede fra ikke-vestlige lande.
De, der ønsker øget indvandring af lavtuddannede, er dog kun 31% og 28 %. Det giver udtryk for, at danskerne går mere op i indvandrernes uddannelsesniveau end hvor de geografisk kommer fra. Dette går imod DF’s mening.