Indledning
Når jeg står i Kastrup lufthavnen ved skranken og foran mig står en slank kvinde i 30’erne, som er ved at tjekke ind. Hun har sat sin første ud af to kufferter på båndet ved skranken.

Den viser kuffertens vægt som i det her tilfælde er 33 kg og det samme for den næste kuffert. Kvinden viser en kvittering for, at hun har betalt ekstra for sin baggage.

Den ansatte ved skranken smiler og ønsker hende en god rejse. I rækken ved siden af står en meget overvægtig mand.

Han skal med samme fly, og er legeledes ved at tjekke ind. manden har kun en kuffert, som vejer 20 kg og den skal han selvfølgelig ikke betale ekstra for, da hans kuffert er under vægtgrænsen. Efter tjek ind ønsker de ham en god rejse.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Det har også stor betydning for vægten i flyet at have sådan en tyk mand med ombord, da vægt er lige med dyrt brændstof.

I princippet er det lige meget for flyet om det er menneskerne eller kufferterne der vejer mest. Jeg mener dog, at de overvægtige burde betale, når de vejer tre gange så meget som os andre der sidder i flyet og fylder en del mere.

Det er jo ikke kun på grund af vægten. De fleste har prøvet, at enten sidde ved siden af et tykt menneske eller set overvægtige mennesker, der fylder langt mere end deres eget sæde i flyet fordi de simpelthen vejer for meget og fylder mere end et sæde.

Jeg læste fornylig en artikel, hvor en amerikaner måtte stå op i 4 timer, fordi han ikke kunne sidde på sit eget sæde og havde svært ved at spænde sikkerhedsbæltet på grund af en virkelig tyk mand, der sad ved siden af ham og fyldte to sæder, så armlænene ikke engang kunne være nede.