Indledning
David Livingstone var en skotsk opdagelsesrejsende og missionær, han blev født 1813 i Skotland under fattige kår, men formåede stadig at uddanne sig til læge.

Han levede frem til 1873, da han døde under hans søgen efter Nilens udspring i Chitambo det nuværende Zambia, efter et længerevarende svækket helbred.

Han ligger begravet i Westminster Abbey i London. En kendt myte der skulle forstærke myten om david Livingstone var, at efter hans død blev han båret ud til kysten og derefter sendt hjem til England af sine trofaste medarbejdere.

Uddrag
David Livingstone kom fra en fattig familie og blev opdraget under strenge religiøse principper. hans familie bestod af to forældre og 4 søskende og de delte alle et værelse

alle gik på arbejde og david havde lange hårde dage, men der skulle mad på bordet og betales husleje.

Han lykkedes dog at få en uddannelse i medicin og teologi og ankom i 1841 til sydafrika. her begyndte han sin lange rejse mod nord, hvor han allerede begyndte og anvende afrikanere i arbejde.

hans interesse lå i afrikas geografi, natur og befolkning, og i ikke senere end 8 år efter han begyndte sin rejse blev han anerkendt som opdagelsesrejsende og fik tildelt en medalje af royal geographical society.

som hans rejse gik videre blev david livingstone klar over nødvendigheden af som forudsætning for fremskridt at bekæmpe slaveriet

her udformede han sin særlige strategi af den berømte treenighed “Christianity, Commerce, and civilization”.