Danmarksferie | Digtanalyse

Indledning
“Danmarksferie” er en novelle skrevet af Julia Butschkow. Julia er en dansk forfatter, dramatiker og digter. I 2009 fik hun sit gennembrud, da hun skrev den moderne slægtsroman “APROPOS OPA”.

Novellen “Danmarksferie” blev udgivet i 2011, og er en del af novellesamlingen “Der er ikke bjerge i Danmark”.

Julias noveller kan kendes ved kontrasten mellem den pæne overflade og de indre domæner, hvilket også kan ses i denne novelle.

Novellen “Danmarksferie” omhandler en ung kvindelig teenager, der drager afsted på sommerferie med hendes familie.

Under denne biltur følger man med i familiens mange væremåder og vanskeligheder og ikke mindst mange af hovedpersonens problemer.

Uddrag
Mange gange kan man fornemme, at Anna føler sig ensom i familien, og har ikke nogle at dele noget med.

Dette kan man fornemme på linje 65-67, hvor hun fortæller, at hun ikke har fortalt sin mor, at hun har fået menstruation.

At få menstruation for en pige, er et betydningsfuldt øjeblik, og idét hun ikke har fortalt det til sin mor, viser det, at de ikke har et knyttet bånd til hinanden.

Annas mor prøver tit at komme ind på Anna, men på en provokerende måde. I stedet for at tage en samtale med Anna om menstruation, vælger hun i stedet for at spørge Anna i åbent forum:

“Har du fået det røde?” Anna er meget afvisende og fjern på bilturen, som bliver beskrevet på linje 105: “De andre talte sammen, om turen, om havet, om byen, om kirken.

Jeg vidste ikke hvad jeg skulle sige, jeg følte mig blank, der som om mine tanker stod stille”. Selvom Anna er, som hun er under bilturen, vil Anna stadig gerne have opmærksomhed fra sine familiemedlemmer, specielt fra hendes forældre, og føle sig en del af familien. Anna mener ikke, at det er den rigtige måde, hendes forældre griber situationen an på.

I novellen får man et indtryk, at hovedpersonen ikke er helt normalt mentalt. Anna lider af en psykisk lidelse, som man finder ud af, da familien laver et stop i Ribe.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu