Indledning
Novellen ”Danmarksferie” er skrevet af forfatteren Julia Buyschkow, novellen er udgivet i 2011, ifølge med hendes novellesamling ”Der er ingen bjerge i Danmark”. Julia er født i 1978, i København. Julia debuterede som forfatter tilbage i 2004 med novellen ”Lunatia”.

Siden da er der blevet udgivet den overstående novellesamling i samme år, flere noveller, romaner og kortprosa mm. Julia er især kendt for sin usædvanlige skrivestil, hendes til tider dystre historier og de mange historier omkring dagens samfund.

Uddrag
Danmarksferie handler sjovt om nok en sommerferie, som en familie, bestående fem personer, der engang valgte at tilbringe deres sommerferie i Danmark, hvilket er usædvanligt for dem, da de plejer at tage sydpå og varetage hver deres personlige interesser, så skal de afsted ”sammen” i år.

De tager farmands nye røde Mercedes og vil køre fra Skagen helt ned til grænsen, de besøger mange byer på vejen og beskæftiger sig mest omkring vandet, hvor de så kunne se ”vinterblege, magre eller fedladne danskere og tyskere ” på de forskellige strande.

For hovedpersonens perspektiv, så bliver den utraditionelle ferie i Danmark ikke nydt særligt meget, eftersom der er en blanding af kedsomhed og drillerier fra hendes brødre omkring puberteten.

Gennem fortællingen bliver der fortalt forskellige historier og samtaler blandt familien, typisk bliver det nogle meget korte samtaler, uden sammenhæng. Ydermere fylder hovedpersonens problemer meget.

Motivet for selve novellen kan være mange ting, da der er mange forskellige temaer, men et fremtrædende motiv er uden tvivl tilstedeværelse.

Handlingens tid er lidt tricky at finde da der er forskellige objektiver som hentyder til hver deres tid, der bliver blandt andet brugt en discman, som kom på markedet tilbage i 80’erne, men blev også brugt op i gennem starten af 00’erne.

Ud fra novellens temaer og problemstillinger så kan der konkluderes at handlingens tid finder sted engang i 00’erne.

Geografisk så foregår teksten i Danmark, Jylland. Der bliver besøgt forskellige byer, fx Hirtshals, Hanstholm og novellen slutter af et sted i Jylland, meget nært Ribe.

Ud fra den måde familien bliver beskrevet på, så må der menes at familien kommer fra en af de højere sociale klasser, dette kan blandt andet ses på deres nye røde Mercedes, datterens Gucci ur og morens shoppefærdigheder, som selvfølgelig også kun er mærkevarer.

Ydermere for vi ikke meget viden omkring miljø da vi mangler forudsætninger, da vi bliver kastet ind i in medias res.

I teksten bliver der beskrevet fem personer, alle sammen er en del af den familie som der bliver fortalt om. Hovedpersonen er dog uden tvivl fortælleren, som også er datteren i familien.

Hovedpersonen hedder Anna og er en yngre pige, som er i alderen 15-17 år, dette kan ses af hendes teenage agtige træk og det faktum at hun skal på efterskole efter sommerferien, der er mange hyppigt i den nævnte alder i den periode.

Hun har en speciel beklædning, hun har netop valgt den sommer kun at gå i gult, da pludselig begyndt at give hende kvalme2 . Hovedpersonen er som person meget negativ, fraværende og egoistisk.

Hovedpersonens negative stemning er til at spotte næsten med det samme i teksten, hvor hun lader det stå mellem linjerne at hun ikke er tilfreds med at skulle tilbringe sommeren i Danmark, og heller ville det samme som de altid plejer at gøre om sommeren, generelt set er hendes holdning bare meget negativt og snævert.

I hovedpersonens familie må det være et syndrom, fordi de er alle fem personer meget fraværende i deres væremåde og forbeholder sig kun interesse omkring sine egne interesse.