Coronakrisen | PBL

Indledning
I vores PBL-aflevering ville vi komme i dybden omkring hvordan Corona har haft en negativ og en meget positiv vækst imod alle forventninger.

Vi ville derfor finder ud af hvordan de forskellige erhverv har håndteret og klaret Corona nedlukningen. Der ville blive set på fly-, hotel- og restaurantbranchen, som har fået mange tæsk under Corona.

Men vi ville også se på hvordan det er gået for byggebranchen og boligmarkedet som har haft en kæmpe vækst under Corona.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Hvilke brancher har fået medvind under Corona krisen?
Hvilke brancher eller virksomheder har fået alvorlige tæsk under Corona krisen?
Hvordan er det gået med boligpriserne og hvorfor?
Er rejsebranchen ved at komme sig, eller ses der ændrede rejsemønstre?
Hvordan er det gået i byggebranchen?
Konklusion
Link liste

Uddrag
Hvilke brancher har fået medvind under Corona krisen?
Det akademiske jobmarked er ikke særlig hårdt ramt af Corona krisen tvært imod. Hvis man kigger på antallet af jobopslag for kandidat eller doktorgrad.

Der var et fald i jobopslagene i den første nedlukning i marts 2020, men i dag er der endnu flere jobopslag ude end før nedlukningen. På billedet af grafen kan man se at antallet af jobopslag er steget efter Corona krisen.

Brancher der har fået medvind under Corona krisen er fx internethandlen. Pga. nedlukningen af fysiske butikker i så lang en periode, har fået folk til at handle over nettet. Man har også haft flere penge at handle for eftersom man har sparet dem på rejser osv.

Håndværkerne har også haft travlt under nedlukningen. Mange danskere har benyttet hjemsendelsen til at få ordnet husets projekter nu når de har haft tiden til det.

En anden branche som har klaret sig bedre under krisen, er software og computerspil.

Pga. at mange børn og unge har været mere eller mindre afskaffet med det sociale liv har mange fundet en underholdning i spil. Omsætningen med software og computerspil er nemlig gået op med 10,2%.

Hvilke brancher eller virksomheder har fået alvorlige tæsk under Corona krisen?
Der er rigtigt mange brancher som har fået ekstreme tæsk pga.

At alle lande er lukket ned, de 3 brancher som virkeligt har fået tæsk, er dem der afhænger af turister og folk der skal rejse.

Det er på grund af at folk er tvun-get til at være hjemme, og ingen rejste i den tid. Derfor var der et kæmpe udbud, men ingen efterspørgsel.

Det har også påvirket alle hotellerne fordi de har ikke kunne få de gæster der kom med flyene fordi der ikke fløj nogle fly.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu