Indledning
I denne opgave vil jeg undersøge, hvilke økonomiske konsekvenser den verdensomspændende pandemi, corona-virussen, kan få for både Danmarks økonomi og for den globale økonomi. Min undersøgelse understøttes af de tre kilder med vedlagt link på sidste side.

Indholdsfortegnelse
Figur 1 og 2 – Dansk økonomi
Figur 3 - Global økonomi

Uddrag
Spredningen af den nye corona-virus, også kaldet covid-19-virussen, er blevet en af de største trusler mod den globale økonomi og de finansielle markeder.

Frygten for corona-virus-påvirkningen for både den danske- og globale økonomi har skabt markeder over hele verden med aktiekurser og obligationsrenter faldende.

Der sker drastiske og vedvarende fald på finansmarkederne, som indikerer, at regeringer og centralbanker verden over er ved at tabe kampen om at inddæmme de økonomiske konsekvenser af coronavirus.

Antallet af smittede stiger brat, og hjemme-karantænen giver mindre aktivitet for virksomheder verden over, hvilket kan føre til et fald i virksomhedernes indtjening – og derfor står økonomien i det ene land efter det andet til at blive ramt markant negativt.