Corona og spansk økonomi | IØ opgave | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
PBL-opgave – Hvorfor er spansk økonomi hårdt ramt af Corona-pandemien? 2
BNP 3
Arbejdsløshed 4
Offentlige saldo 5
Offentlige gæld 7
Betalingsbalancen 7
Konklusion 8

Uddrag
Alle lande er i 2020 blevet påvirket af Corona. Stort set alle lande i verden har i større eller mindre omfang været lukket ned i en periode, og det har ført til store økonomiske tab i en række brancher.

Ingen lande er gået fri, men Spanien er blevet særligt påvirket af den Corona-situationen. Det er set i flere lande

at økonomien har lidt og der er sket store tab i forskellige brancher og lande, nogle lande og brancher, har været hårdere ramt end andre.

Vi vil derfor finde ud af hvorfor Spanien har været mere påvirket af krisen og har lidt større tab end andre lande.

Corona gjorde sit første udbrud omkring december 2019 i Kina, siden da har vi set flere og flere tilfælde. Dette har gjort at hele verden har lidt og lider under Corona-krisen anno 2020.

Corona eller Covid-19, er en virus, som smitter gennem kontakt med andre mennesker. over 40 mio. mennesker har været smittede med Corona

hvilket har gjort store dele af verden har været lukket helt ned - nogen i højere grad end andre. Dette har medført store tab i økonomien verden over

og har haft fatale konsekvenser. Corona-krisen, betegnes og beskrives som den største globale og økonomiske krise siden finanskrisen tilbage i 07/08.

---

Udviklingen i Spaniens arbejdsløshed under Corona-krisen, har sat et tydeligt præg på den spanske arbejdsløshed.

Spanien toppede med arbejdsløsheden i omkring 2013. Arbejdsløsheden har siden da, været på vej ned og var ved at bevæge sig langsomt i den rigtige retning.

2020 har dog ikke været året, hvor Spaniens arbejdsløshed skulle længere ned, da Corona-krisen for alvor tog fat i Spanien, satte og sætter det også sit præg for arbejdsløsheden.

Spaniens arbejdsløshed er har gjort en voldsomt høj stigning på rigtig kort tid, som sætter tydeligt præg, på det spanske arbejdsmarkeder. Spanien ligger på 15.6 procent arbejdsløse.

Det spanske arbejdsmarked, er langt mere udsat end mange andre lande i EU, da Spanien er et land som lever rigtigt højt på turisme

hvilket bidrager rigtigt godt til de spanske SMV-virksomheder, da mange af de små og mellemstore virksomheder, overlever på den massive turisme der er i Spanien.

data fra Instituto de Turismo de España viser at omkring en tredjedel af alle overnatningsfaciliteter har åbne. Der menes også at der er 75 procent mindre besøgende indenfor de spanske grænser end der plejer at være.

Da mange af de små og mellemstore virksomheder, lever på turisme og dette er deres primære indtægt året rundt

har det haft stor effekt på SMV-virksomhederne, da størstedelen af dem er blevet tvunget til at lukke, da deres primære indtægt stort set er forsvundet.

Dette har selvfølgelig haft stor virkning på den negative fremgang der har været på kurven for arbejdsløse i Spanien.

Det kan have endnu større konsekvenser for det spanske arbejdsmarked og den spanske arbejdsløshed, hvis de bliver ramt af en 2. eller 3. bølge af Corona

da det ikke længere kun vil ramme de små og mellemstore virksomheder men og store og mere etableret virksomheder i Spanien.

Dette vil have en effekt på hele den spanske arbejdsstyrke, som vil påvirke arbejdsløsheden, så meget, at det kan gå hen og blive tal lige så slemme som i 2012-2014.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu