Corona Økonomisk Ubalance | International Økonomi aflevering

Problemformulering
Hvilke konsekvenser forventes den nuværende coronankrise at få for den danske økonomi fremadrettet, og hvordan kan coronakrisen sammenlignes med finanskrisen?

Først vil jeg redegøre for finanspolitiske tiltag under finanskrisen 2008 og under coronakrisen 2020.

Herefter vil jeg analysere, hvordan corona har påvirket det danske arbejdsmarked og hvilke paralleller der kan trækkes til finanskrisen.

Afslutningsvis vil jeg diskutere, hvilke konsekvenser der vil være for den danske økonomi på lang og kort sigt, efter alle de hjælpepakker staten har lagt ud.

Indledning
Jeg har valgt i denne opgave at fokusere på arbejdsmarkedet i Danmark under coronakrisen. Årsagen til dette emne er, at det er et meget relevant emne lige nu i Danmark, men også et emne jeg samtidigt fandt spændende, at gå i dybden med, fordi coronakrisen i Danmark påvirker arbejdsmarked.

Jeg har valgt ud fra dette emne at tage udgangspunkt i, hvilke faktorer der påvirker arbejdsmarkedet under coronakrisen, men også hvilke konsekvenser det har for arbejdsmarkedet under coronakrisen.

Jeg har også valgt at fokusere på, hvordan finanskrisen kan samlingens med coronakrisen. For at opgaven ikke bliver for uoverskuelig, har jeg valgt at afgrænse den.

Jeg vil i denne opgave diskutere og vurdere coronavirus i Danmark samt virussen påvirkning på det danske arbejdsmarked, men også hvordan coronakrisen kan sammenlignes med finanskrisen.

Indholdsfortegnelse
Indledning 3
Problemformulering 3
Metode 4
Redegørelse 5
Arbejdsmarked i Danmark 6
Trepartssamarbejde 6
Kollektive overenskomster 7
Høj organisationsgrad 7
Finanspolitiske tiltag under finanskrisen 2008 7
Finanspolitiske tiltag under coronakrisen 2020 8
Analyserene 9
BNP 9
Finanskrisen og arbejdsmarkedet 10
Coronakrisen og arbejdsmarkedet 10
Vurderende/ diskutere 11
Konsekvenser for det danske arbejdsmarked? 11
Konsekvenser for de hjælpepakker staten har lagt ud? 12
Kildeliste 14
Bilag 16
Bilag 1 16
Bilag 2 16
Bilag 3 17
Bilag 4 17
Bilag 5 18

Uddrag
Når der tales om coronavirus også kaldt COVID-19, omfatter det personer, der bliver smittet med en virus, der kan føre til en sygdom.

Virussen kan udvikle sig til, at man lige pludselig er i en kritisk situation, hvor man intet kan stille op, da verdens forskere endnu ikke har fundet medicin til at kunne kurere eller en vaccine til at kunne undgå virussen, det vil sige, at det overordnet handler om en virus, hvor man kan risikere, at man i værste tilfælde vil afgå ved døden.

Når der er coronavirus i et land, så er det vigtigt, at der kommer en helt masse begrænsninger som man overholder, da corona smitter i form af håndtryk, kram og lignede.

Nogle kan ikke mærke, at de er syge, men kan stadig være smittebærere, og derfor smitter andre, så de får corona. Da det kan være svært, at definere om det er corona man har, da mange af de symptomer man har når det er corona, minder meget om en almenlig influenza.

Derfor skal man, hvis man har de mindste symptomer i form af hosten, forkølelse eller lignende, skal man for sit eget bedste gå i 14 dages karantæne.

---

Finanskrisen og Arbejdsmarkedet:
Under finanskrisen mistede man 200.000 mennesker i den private jobsektor over to år. Finanskrisen gav et dyk, men det helt store dyk kom først i 2009, der kunne man først rigtig mærke det.

Finanskrisen tog hårdt på det danske arbejdsmarked, selvom der vrimlede med nye jobs, kunne man ikke komme tilbage til den samme beskæftigelse som før krisen før i år 2018.

Som cheføkonomen i AE Erik Bjørsted sagde: ”For at kunne komme fri af denne tunge krise, krævede det rigtig mange nye jobs, men mange af de nye jobs er lavproduktive job.

Hvor der ikke er råd til de høje lønninger. ”Det, som Erik Bjørsted sagde, siger noget om, at det ikke er et stærkt opsving, hvis vi skal have et opsving. Så skal vi have mere gang i nogle af de højproduktive erhverv, hvor man får en bedre løn. Det er kun ske på den måde, vi kan rykke frem i velstandskapløbet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu