Cloetta Danmark ApS | Virksomhedsanalyse

Uddrag
Konfekturebranchen mærker stor konkurrence, da det er en række stor spillere, som har største delen af markedet. Her er der bl.a. tale om virksomheder som Toms Gruppen, Haribo Lakrids, Mars Danmark. Der tale om et Differentieret oligopol, da branchen er præget af mange stor udbyder, mens der eksister små udbyder ved siden af de stor udbyder.

Artiklen ”Lakridspiber og juleskum luner hos slikproducenten” skriver, at der ligeledes er sket en general dårlig økonomisk udvikling i konfekturebranche, da branchen igennem de senere år for opnået en flad omsætningsudviklingen.

Det samtidige pres fra detailforhandlers øgede bruttoavancekrav, har også haft en negativ indflydelse på konfekture-virksomhedernes primære drift og nettoresultat.

Ud over det er branchen også ramt af afgifter på sukker og lignede, som anvendes i de fleste af produkterne, hvilket betyder, at virksomhederne har mere fokus på produktionsomkostninger, da det er blevet dyre at producere deres produkter.

Kundernes forhandlingsstyrke:
Konfekturebranchens primær kunder er detailforhandler. Det danske markedet er præget af store detailforhandlere, som har været påvirket af det økonomiske pressede forhold. Hvilket har betydet at de har sat kravene til deres bruttoavancen op.

Derfor var konfekture-virksomhederne været nødt til at accepterer lavere slagspriser hos detailforhandlerne.

Derfor vurderes der at detailforhandlerne har en høj forhandlingsstyrke, da konfektureprodukterne forventes at blive solgt hos detailforhandler. Og hvis de afslår detailforhandlernes krav, vil virksomhedens omsætnings falde markant.

Leverandørernes forhandlingsstyrke:
Leverandørerne i branchen er primært råvareleverandører, det forudsættes at leverandørerne ikke har den stor forhandlingsstyrke, da der formodentligt vil være mindre leverandører, som er afhængige af, producenterne der køber deres råvarer.

Trusler fra substituerende produkter:
Substituerende produkter i konfekturebranchen vil være andre udbyder af sukker- og snackvarer, såsom chips- og kageprodukter.

Det er svært at vurdere truslen på substituerende produkter, da det afhænger af kundernes forbrugsvaner. Hvis det er i en periode hvor det er mere populært at spise chips, så vil substituerende produkter være en trussel for konfekturebranche.

Der kan også diskuteres om det kommer en trussel fra andre producenter med sunde-snacks (sukkerfri, glutenfri), da de danske forbruger har fået mere fokus på sundhed de seneste par år. Trusler fra potentielle indtrængere.

Truslen fra potentielle indtrængere formodens at være lav. Dette er grundet, at markedsvæksten i de senere år har været relativ lav og det har betydet at konkurrencen er øget hos de store virksomheder.

da der tales om produktionsvirksomheder, er der en høj indtrængningsbarrierer i branchen, da det kraver store investeringer til produktionsmaskiner. Herudover skal nye virksomheder kunne klare en lav indtjeningsgrad, hvis de skal kunne konkurrere mod allerede eksisterende virksomheder i branchen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her