Cirkulær Økonomi og Bæredygtighed | SRO

Fag:
– Tysk
– International Økonomi

Resume

Cirkulær økonomi og bæredygtighed er nogle af de begreber som diskuteres mest. Cirkulær økonomi handler om at holde de materialer og produkter som allerede er i brug, i det økonomiske kredsløb med den højest mulige værdi længst muligt.

Mens bæredygtighed handler om genanvendelse og udnyttelse af jordens ressourcer, uden at skade vores egen- og fremtidens generationers mulighed for at leve i balance og opnå velstand globalt. Den handler i bund og grund om den måde vi mennesker lever på.

Mange virksomheder tænker og handler bæredygtigt, nogle mere end andre. Virksomheder som Siemens og Michelin er på vej mod det bæredygtige. Mens andre virksomheder, som Ørsted lever af grøn energi og er tæt på 100% bæredygtige.

Politikerne har allerede lavet en del tiltag, men der er steder hvor de sagtens kunne skærpe det og lave endnu flere bæredygtige tiltag. Man kunne blandt andet kigge på forurening og gøre noget ved det affald, som florerer rundt i havene.

Problemformulering
IØ og Tysk
Redegør kort for hvad der forstås ved begrebet bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Giv konkrete eksempler på danske og udenlandske virksomheder, der enten er født cirkulære eller som har omstillet sig fra lineær til cirkulær tankegang og produktion (produktion tænkes her både som produktion af produkter og af service, tjenester og oplevelser)

Analysér dine konkrete eksempler på, om de har succes med miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.

Giv din vurdering af, hvilke politiske tiltag politikerne med fordel kunne sætte i gang for yderligere af styrke bæredygtighed og cirkulær økonomi i erhvervslivet og blandt borgere.

I opgaven skal du anvende danske og fremmedsprogede - engelske og/eller tyske - kilder.

Indholdsfortegnelse
Resume S. 2
Redegørelse: Cirkulær økonomi og bæredygtighed. S. 4
Analyse af virksomheder S. 5
Siemens S. 5
Michelin S. 6
Ørsted S. 8
Politiske tiltag S. 9
Vurdering S. 10
Konklusion S. 11
Kildeliste S. 12
Bilag S. 14

Uddrag
Redegørelse:
Cirkulær økonomi og bæredygtighed

Mange steder ser man i dag lineær økonomi. Det er her, vi høster, fremstiller, distribuerer, forbruger og smider ud. Cirkulær økonomi er derimod hvor vi, med økonomiske fordele genbruger og genanvender alle vores ressourcer og dermed fremstiller og forbruger bæredygtigt.

Cirkulær økonomi handler simpelthen om at holde de materialer og produkter, som allerede er i brug, i det økonomiske kredsløb med den højest mulige værdi længst muligt.

Cirkulær økonomi bryder også med idéen om en lineær værdikæde, som starter med udvinding af ressourcer og ender som affald.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu