Charles Darwin biografi | Opgave | 12 i karakter

Indholdsfortegnelse
Opvækst
HMS Beagle
- Generelt
- Forberedelse og afrejse.
- Sydamerika
- Galápagos øerne
Darwins teorier
- Baggrunden om ¨Naturlig selektion¨

Uddrag
Charles Robert Darwin blev født den 12 februar 1809 i en lille engelsk handelsby kaldet Shrewsbury, som ligger tæt ved grænsen til Wales. Hans far hed Robert Waring Darwin og hans mor hed Susannah Wedgwood.

Charles Darwin voksede op i en meget rig familie. Hans far var læge, ligesom hans farfar Erasmus Darwin, som også var en digter.

Darwins morfar Josiah Wedgwood startede Wedgwoods pottedynasti. Men de fleste af deres penge kom dog fra en investerings og udlånsvirksomhed.

Darwinfamilien byggede et stort hus med de mange penge hvor hele familien og tjenestefolkene kunne være. Men da Darwin bare var otte år døde hans mor og nu var det hans ældre søster, der skulle sørge for at han blev godt religiøst opdraget.

Han kom på Shrewsbury skole som er en privat kostskole for de adelige der boede i nærheden, og de mennesker med mange penge.

Darwin boede meget tæt på skolen så han løb nogle gange hjem. Darwin kunne ikke lide skolen og han var heller ikke set som en særlig dygtig elev.

Hjemme i baghaven havde han et kemisk laboratorium med sin storebror som også hed Erasmus ligesom hans farfar.

De to brødre elskede at lave eksperimenter og allerede som lille var Darwin meget interesseret i dyr og natur. Han elskede at gå på jagt og samle ting fra naturen. Da han var 16 år blev han med sin bror sendt til Edinburgh for at studere medicin.

---

I 1831 da Darwin var 22 år gammel blev han inviteret med på en rejse rundt om jorden med det Britiske flådeskib HMS Beagle. Rejsen varede omkring 5 år og fik stor betydning for Darwin.

Han så meget af verden, oplevede regnskove og alt muligt andet på tætteste hold. Han gjorde sit had til slaveri stærkere, han udgravede fossiler, han studerede den levende natur, red igennem ørkener, så isbjerge, pingviner og kæmpeskildpadder

oplevede jordskælv og en storm der næsten ødelage skibet. Så han oplevede næsten hele verden på den tur. Da Darwin tog afsted forventede han at blive præst.

Da han kom hjem var han fast overbevist om at han ville leve sit liv med videnskaben. Selvom han havde lavet meget forskelligt og ivrigt skrevet om alle naturens fænomener var der ingen tvivl om at han ville være en geolog.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu