Opgavebeskrivelse
Opgave 1 - Udarbejd en virksomheds karakteristik af Carlsberg

Opgave 2 - Opstil mere og mindre sandsynlige hændelser med tilhørende konsekvenser for Carlsberg og sæt disse ind i en mulighedsmatrice og en trusselsmatrice. Put dem i bilag.
- Mulighedsmatrix

Opgave 3 - Udvælg en hændelse, der er meget attraktiv for Carlsberg og har meget stor sandsynlighed for hændelse, og vurder, hvad Carlsberg bør fortage sig for at følge op på denne hændelse.
• Bæredygtig fokus

Opgave 4 – Udvælg en hændelse, der er meget alvorlig for Carlsberg og har meget stor sandsynlighed for hændelse, og vurder, hvad Carlsberg bør fortage sig for at imødegå eller minimere konsekvenserne af denne hændelse.

Kilder:

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Carlsberg blev grundlagt i 1847 af Jakob Christian Jakobsen. Virksomheden er opkaldt efter hans søn, Carl. Carlsberg producerer primært øl.

Det er det, som Carlsberg er kendt for, dog sælger virksomheden også læskedrikkelse og flaskevand. Carlsberg er en produktionsvirksomhed fordi virksomheden producerer deres eget øl og andre brands øl.

Carlsberg har en meget stor målgruppe, da man i Danmark allerede kan købe øl, i en alder af 16 år, og alle mennesker kan købe flaskevand eller læskedrikke som virksomheden også producerer.

Carlsbergs omsætning er stor. I 2019 omsatte virksomheden 65,9 milliarder kroner og havde et overskud på cirka 15 milliarder kroner, hvilket er en klar forbedring i forhold til de forrige 4 år, hvor de havde et overskud på cirka 13 milliarder kroner.

Carlsberg A/S er et aktieselskab hvor hovedaktionær er Carlsberg Fondet. Virksomheden har 2 slags aktier. En A- og B-aktie. A-aktien giver 20 stemmer og B-aktien giver kun 2 stemmer.