Buskunden | Analyse

Uddrag
“Buskunden” er en reklamefilm, der er lavet for Midttrafik i år 2015. Reklamen er produceret af M2film, der udover at producere reklamefilm også udvikler animationer og satser på entertainment. Midttrafik prøver med denne reklame, at få flere folk til at køre med deres busser, eftersom der de seneste år er kommet en negativ diskussion om transportmidler. De forsinkede afgange på de offentlige transportmidler og billetpriser der bliver ved med at stige, gør at flere borgere vælger sin bil fremfor offentlig transport.

Reklamefilmen er en narrativ fortælling, som indeholder en fiktiv fortælling, der gennem deres fortælling vil skabe nysgerrighed hos deres modtagerer, og vise at midttrafiks busser er meget mere end bare et transportmiddel. Et af karaktertrækkene for den narrative reklame er, at modtageren ikke direkte bliver oplyst til at købe et givent produkt. Derimod fremgår produktet i reklamen og har til formål at fange modtagerens opmærksomhed gennem humor og spænding.

Dette bliver tydeliggjort, da midttrafik ikke direkte prøver at få modtageren til at købe en busbillet, men derimod fortæller deres historie gennem en sammenhængende og kronologisk fortælling, hvor der skabes en merværdi overfor modtageren. Reklamefilmen er derfor en afsenderorienteret reklame, da den er med til at forbedre midttrafiks brand, omdømme og etos ved at vise deres troværdighed overfor modtageren.

Midttrafik vil med deres unikke reklamefilm vise fordelene, ved at benytte deres busser. Der kan også argumenteres for at reklamefilmen er en modtagerorienteret reklame. Det er den fordi den med scenerne, hvor hovedpersonen bliver præsenteret som “ham den seje” formår at skabe en social status, som man ønsker med de modtagerorienteret reklamer. Her bruges patos der lægger vægt på at appellerer til følelserne.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu