Bog og Ide Aflevering Opg. 12

Indholdsfortegnelse
Virksomhedskarakteristik

Omverdensmodellen
- Den afhængige omverden
- Konkurrenter
- Kunder
- Leverandører
- Mellemhandlere

Den uafhængige omverden
- Demografiske forhold
- Massemedier
- Interesseorganisationer
- Miljø
- Politiske og lovgivningsmæssige forhold
- Økonomiske forhold
- Kulturelle forhold
- Teknologiske forhold

Uddrag
Danmarks største boghandlerkæde Bog & idé blev etableret i 1988, og er en af Danmarks mest kendte frivillige detailkæder, med en omsætning på 402.134.000 kr. i 2017. Det er en handelsvirksomhed, hvis værdier tager udgangspunkt i kundernes ønsker og behov. Kæden startede som Bogpa i 1969, men er sidenhen blevet en frivillig kæde og delt op i Bog & idé samt Bøger & papir. De er ejet af Indeks Retail A/S. Indeks Retail A/S er også ejer af kæderne BOGhandleren, Legekæden samt Bøger & papir. I 2007 købte Indeks Retail kapitalkæden G.E.C. Gads boghandel A/S, og i 2017 blev Bøger og papir en del af Bog og idé. Dette har betydet at Bog & idé nu har 122 butikker rundt i landet samt på Grønland og Færøerne, i modsætning til de før 98 butikker.

---

Massemedier
Massemedier er interesseret i at fortælle nyheder. Hvis Bog & idé derfor f.eks. ikke følger lovgivningen, kan det have stor konsekvens for virksomheden, da det vil komme ud i medierne og dermed skabe badwill, og i sidste ende eventuelt ende ud med at Bog & idé ville gå konkurs.

Interesseorganisationer
Interesseorganisationer kan indføre deres politiske meninger, som kan påvirke boghandlerindustrien. BMF som står for boghandlermedhjælperforeningen og er en del af HK - Handels- og Kontormedhjælperforening, er med til at hjælpe boghandlere.

Miljø
Mange forbruger går op i, og er bevidste omkring, om de produkter de køber er miljøvenlige, og derfor er det også vigtigt at Bog & idé er så miljøvenlige som muligt. Konsekvenserne ved bogproduktion er klart de mange træer der skal fældes, for at producere bøgerne. Dette beskadiger miljøet voldsomt, og er noget boghandlere også må tage stilling til.

Politiske og lovgivningsmæssige forhold
Hvis en virksomhed ikke følger lovene i landet, kan det få store konsekvenser for virksomheden, f.eks. ved brug af massemedier, som skrevet tidligere. De politiske forhold kan spille ind, hvis der for eksempel er krig i Danmark, og befolkningen derfor vil have færre penge mellem hænderne, som så også vil gå ud over Bog & idé.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu