Blomster | Analyse

Indledning
Novellen ”Blomster” som er skrevet af Jakob Ejersbo i år 2000, og er udgivet af Gyldendal. Jakob Ejersbo har modtaget nogle priser bl.a.

De Gyldne Laurbær i 2003 og DR Romansprisen i 2010. Han gik dog bort i 2008 efter et længere sygdomsforløb.

Uddrag
Hendes mor vender sig om hulkende og omfavner Sissel. Efter mange undskyldninger, fortæller Sissel trøstende til hendes mor, at hun ikke skal undskylde.

Under middagen er der rigtig god stemning, på trods af alle omstændighederne. Alle hygger sig, og snakker med hinanden. Efter de har spist desset, fortæller Sissel, at hun bliver nødt til at komme af sted.

Faren går ud i haven og kommer kort tid efter, tilbage med en stor buket blomster til Sissel. Hendes mor pakker dem pænt ind i et cellofan med en fin sløjfe omkring stilkene.

Sissels bror, Karl kører hende til stationen. De snakker om aftenen, og blev begge to enige om, at det gik bedre end forventet. Da Sissel kommer med toget, går hun ned i rygeafdelingen.

Hun lægger blomsterne til side og sniffer en smule coke, som hun har fra sidste weekend. Sissel bliver liderlig, hvilket hun synes er rigtig rart, da det er første gang i lang tid.

På togturen kigger alle passagerne på Sissel og den store buket. Overfor Sissel sidder en meget velbygget mand, som gør hende meget tændt. Stoffets virkning går væk da toget når frem til Københavns Hovedbanegård.

På en bænk sidder et ældre ægtepar med en kuffert. Konen af parret kigger på Sissel og ser hendes buket, hun smiler til hende. Da Sissel er gået forbi ægteparret, stopper hun op.

Hun går tilbage til den smilende dame, som nu også ser en smule forvirret ud. Sissel smider sin blomsterbuket i skraldespanden, som står lige ved siden af den bænk, som ægteparret sidder på. “værsgo” siger hun og går. Hvad skal hun alligevel bruge de blomster til, tænker hun.

Det tydeligt at se, at moren og Sissel ikke har det stærkeste forhold til hinanden. Allerede på første side lægger man mærke til det.

“Jeg ville ønske jeg kunne være fri for det her på en lørdag aften, men det er over to måneder siden, jeg sidst har været hjemme.” (S. 1, l. 6-8)

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu