Indledning
Novellesamlingen "Superego", hvori "Blomster" indgår, udkom i år 2000, og er udgivet af Gyldendal.

Den er skrevet af Jakob Ejersbo, som blandt andet har modtaget De Gyldne Laurbær i 2003 og DR Romanprisen i 2010. Han gik bort i 2008, efter et længere sygdomsforløb.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Sissel sidder i toget på vej hjem til sine forældre i Virum. Det er over to måneder siden, at hun sidst var på besøg, og ser sig egentligt helst fri for at være der.

Da hun ankommer, går hun om i haven til sin far, der får øje på hende til stor glæde. De snakker løst om, hvordan det går over en cigaret, men Sissel bliver hurtig træt af at fortælle om sit arbejde, og de skifter til at se på blomsterne i haven.

---

Det er fremgår meget tydeligt af teksten, at hovedpersonen Sissel har forskellige forhold til bipersonerne. Hun har en afslappet samtale med sin far, en rigtig far/datter kernefamilie snak, men den afsluttes brat, da faren siger:

"Har du hilst på din mor? ...Kom nu, Sissel, det er vel ikke så slemt" (side 10). Den gode stemning forsvinder med det samme, og man mærker et tydeligt skifte.

---

Hvis man sammenligner "Blomster" med andre tekster skrevet af Jakob Ejersbo, som jeg vil komme nærmere ind på i senere, kan man se gentagelser, når det kommer til blandt andet stoffer.

Temaet kunne sagtens have noget at gøre med, hvorfor man begynder at tage stoffer. Der problemer i familien, og der virker til at have været det i lang tid.

---

Tidsmæssigt er historien stadig gyldig, selvom den er udgivet i år 2000. Den handler som sagt om de problemer og stridigheder man kan have i sin familie, hvilket er gyldigt uanset om det er år 1960 eller 2015.

Familieproblemer, og stoffer for den sags skyld, vil altid være til stede i samfundet, det kommer bare i forskellige afskygninger.

Teknologisk set kan man godt se at den er fra 2000, da der på intet tidspunkt er omtalt eksempelvis smartphones.