Bananfluerne | Noter Analyse | Jan Sonnegaard

Indholdsfortegnelse
ANALYSEN
Tid:

Uddrag
Præsentation: Bananfluerne af Jan Sonnegaard, skrevet i 2003 fra en novelle samling (jeg er stadigvæk bange for caspar michael petersen”.

Resume: Novellen handler om en 20 årig dreng som lige er gået ud af Gymnasiet. Han flytter ind i en lejlighed i udkanten af byen i et slag slum kvarter. Hans underbo har mange forskellige fyre med hjem.

Mange måneder senere opdager han er der er bananfluer i hans lejlighed. En dag kommer en betjent op til hans lejlighed, og fortæller at hans underbo, Tina er død..

---

Miljø Han lever i et meget ringe miljø hvilket er typisk for Jan Sonnergaard der prøver på at fremhæve den slumrede del af Danmark.

Han bor i muligvis nord-vest København, hovedpersonen ville jeg skyde på lever i 2003. Sonnergaard beskriver lejligheden:

”Det var sådan noget med at malingen skallede af i opgangen og der piftede luft ind af vinduesfugerne når det blæste bar det mindste smule.”.

Han har ikke et socialt miljø fordi at hans venner er rejst og man læser indirekte at hans forældreforhold er meget rustent.

Miljøet betyder stort set alt for historien, det er det Jan Sonnergaard har prøvet at fremhæve, det er et meget typisk træk for poustmodaernismen at fremhæve den dårlige del af Danmark.

Fortælleteknik Det er en jeg-fortæller. Det er en åbenlys fortæller hvis det er noget. Der er indresyn hos jeg-fortælleren og ydresyn hos Tina, fx ”jeg har lyst til at smadre ham med et bat”. Der er en fast synsvinkel og medsyn.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu