Bananfluerne | Noter Analyse | Michael Pedersen

Indholdsfortegnelse
1. Forløb: Analyser kompositionen med markering af det tidslige forløb
2. Karakteriser miljøet. Hvilken betydning har miljøet for historien?
3. Personkarakteristik: Beskriv og sammenlign jeg-fortællerens og Tinas fysiske, psykiske, sociale og kulturelle kendetegn. Husk tekstdokumentation. Indsæt dem evt. som subjekt i aktantmodellen og forklar, hvad modellen kan bruges til at vise.
4. Fortælleren: Hvilken virkning har det, at der er en jeg-fortæller? Analysér fortællerens rolle og pålidelighed. Husk tekstdokumentation
5. Temaer? Hvilke problemer sættes til debat?
6. På hvilke måder er teksten realistisk? Find eksempler på realismemarkører.
7. Er teksten udtryk for social indignation? Er teksten samfundskritisk? Begrund Selvoptagethed,
8. Perspektivering?

Uddrag
Novellen starter med et flashback hvor fortælleren beskriver hvor kort tid der gik før han fik boligen han bor i mens han fortæller det og hvilke tanker han gjorde sig om hvorfor det mon gik så nemt for ham.

“Boligmæssigt var jeg kun på røven i to måneder efter at jeg kom hjem”. Han fortsætter med at fortælle i datid om tilbageblik på hele forløbet med at flytte ind

og de oplevelser han har med kvindens støj og kærlighedsproblemer som han ikke kan undgå at høre fordi der var så lydt.

“De første 3 måneder jeg boede der kunne jeg høre alt min underbo sagde” … “Det kunne vare evigheder. Engang tog jeg tid på ham”

Historien strækker sig over lidt mere over et års. Det kan vi se i og med han skriver at han blev i lejligheden 3 måneder og flyttede ud i foråret. Historien slutter foråret efter hvor vi hører at de er i April måned da politibetjenten besøger ham.

---

Vi befinder os i et lejlighedskompleks i et slumkvarter, som ligger i udkanten af byen tæt på en forstad som har et meget dårligt ry.

Lejlighederne er meget billige, hvilket også er grunden til de meget dårlige forhold: “malingen skallede af i opgangen og der piftede luft ind af vinduesfugerne når det blæste bare en lille smule”.

At miljøet er dårligt og at stedet har et dårligt ry, hænger sammen med de mennesker som befinder sig i miljøet.

De mennesker som besøger underboen, Tina, er meget underlige typer; Blandt andet alkoholikere. På samme tid er der meget lydt i lejlighederne, hvilket også bliver grunden til jeg-fortællerens irritation.

Hvis vi var i et andet miljø, hvilket både hænger sammen med andre typer af mennesker og andre typer af lejligheder

ville der højst sandsynligt ikke være samme problem i opgangen og dødsfaldet ville måske ikke være sket - Og dødsfaldet ville måske også være opdaget hurtigere, hvis det stadig var hændt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu