AT | Placebo pillen som et alternativ til smertestillende medicin

Alternativer – ideer til forandring og fornyelse.

Kombination af fagene: Samfundsfag A og Biologi A.

Opgavebeskrivelse
Redegørende:
Hvad er placebo og hvordan bliver det brugt til behandling i dag?

Analyserende:
Hvilken sociale grupper har størst tilbøjelighed til at overforbruge smertestillende medicin?

Diskuterende:
Skal staten give offentlig støtte til brugen af udokumenterede medikamenter og naturmedicin hvis det har en effekt hos patienten?

Problemformulering
Hvorvidt bliver placebo brugt som smertestillende medicin, og i hvor høj grad skal staten støtte brugen af udokumenterede lægemidler og naturmedicin som mulig erstatning til konventionel smertemedicin?

Indledning
Emnet er meget relevant, fordi der er stort fokus på danskernes overforbrug af smertestillende medicin i medierne og fordi overforbrug kan have store konsekvenser for vores helbred. Vi har valgt fagene samfundsfag og biologi, da vi føler, at de bedst kan besvare vores problemstilling. Biologi kan bruges til at forklare placeboens effekt og til at undersøge virkningen. Samfundsfag kan belyse hvilke segmenter hvori overmedicinering er et problem.

Indholdsfortegnelse
Ad. 1: Hvad er placebo og hvordan bliver det brugt til behandling i dag?
Ad. 2: Hvilken sociale grupper har størst tilbøjelighed til at overforbruge smertestillende medicin?
Ad. 3: Skal staten give offentlig støtte til brugen af udokumenterede medikamenter og naturmedicin hvis det har en effekt hos patienten?

Uddrag
Placebo stammer fra det latinske ord ”placere”, placebo betyder ”jeg vil behage”, som placebo gerne skulle give til modtageren. Placeboeffekten har i mange år været koblet til dobbeltblindede randomiserede forsøg, det betyder at placeboeffekten bliver defineret som, en inaktiv og alternativ behandlingsform.

Det giver klienten en psykologisk og psykofysiologisk terapeutisk effekt ved indtagelse af Placebo. Placebos mange kompliceret definitioner er i øjeblikket problematiske, da det er svært at forklare med en logik, hvordan en simpel kalktablet kan kurere en klients smertemæssige problemer, da placebo er et inaktivt indgreb og hvordan det kan medføre til en aktiv behandlingseffekt.

I dag bruges medikamenter, som ikke har nogen bevidst klinisk effekt, til behandling af eksempelvis smertepatienter. Et eksempel på en sådan behandling er homøopati, som ikke har nogen medicinsk virkning, men blot er ren placebo. Blot forventningen om smertebehandling kan nedsætte patientens oplevelse af smerte. Andre eksempler på behandlinger uden bevist effekt er plantepræparater, akupunktur og kirurgiske snit.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu