Indledning
”Alice i eventyrland” er en roman, skrevet af den engelske forfatter Lewis Carroll. Fortællingen er kendt blandt mange og blevet oversat til flere sprog. Bogen handler om Alice’s oplevelser i eventyrland. En dag sidder hun ved flodbredden sammen med sin søster.

Her får hun øje på en kanin med habitjakke og med et lommeur. Alice følger efter kaninen og ned gennem dens kaninhul. Her falder hun dybere og dybere, indtil hun lander i det mystiske eventyrland. Et land hvor intet er, som det plejer.

Et land hvor Alice oplever mystiske ting som både er mulige og umulige for hende. Hun vokser, hun krymper, hun møder mærkelige dyr, svømmer i sine tårer og lærer en masse unaturlige kræfter at kende, alt imens hun kæmper mod kortspilsdronningens ondskab.

Uddrag
Det emne Lewis tager op i sin bog, er voksenverdenens fokusering på fornuft og meninger. Herudover tager bogen også fat på mange andre vigtige emner eksempelvis eksistens, tid, seksualitet, autoritet og selvstændighed samt visse elementer i den victorianske epoke og kvindens position.

Lewis fører Alice gennem en mase prøvelser og oplevelser, som skal gøre hende klar til voksenverdenen. Den illusion af, at børneverdenen er for evigt, kaster Lewis sig over og ødelægger den med ganske få ord, og viser Alice at den verden hun lever i blot er en illusion, og voksenlivet venter hende.