Indledning
Denne opgave er en analyse, diskussion og en vurdering af Kristines Høegs kronik ”Fed humor” som blev publiceret den 16. juli 2015 i avisen information.
Kronikken er skrevet på baggrund af, Høeg i sin hverdag selv støder på problemstillingen,som omtales i kronikkens emne - tabuet om at være fed og hvordan det påvirker en som menneske.
Kroppen er noget af det mest selvfølgeligste vi har og vi ser alle forskellige ud. Vi har hver vores, vores egen fysik, vores eget sind.
Det er noget af det smukkeste og vi har kun én hver. Vi spejler os i alle andres antagelser, i stedet for at holde sig, til ideenom forskelligheden er noget så enestående og unikt.
Uddrag
Høeg forklarer også at undersøgelse viser, at når overvægtige mennesker søger arbejde, er der større sandsynlighed, for at blive fravalgt i modsætning, til en person som derer slank .
Høeg finder altså belæg for, at slanke mennesker har nemmere ved at få job, end hvis man har en tendens til at være undervægtig. Høeg benytter meget det, man kalder for samlingsargumenter til at opsætte fedme og anoreksi op imod hinanden.
Skribenten gør brug af mange sproglige virkemidler, især af humor, overdrivelser og sarkasme. Som for eksempel da Høeg nævner,at fede mennesker kun dur til at være primitiv underholdning .
Høeg omdanner nogle af ordene så de er mere humoristiske anlagte, som når skribenten omdanner ”vigtig” til ”vægtig ”. Høeg gør brug af ” overdrivelse fremmer forståelsen” blandt andet da hun nævner ”Undervejs bliver de – under militaristiske tilråb – tvunget til at nedsvælge flødekager, tandsmør og toliterscolaer ”.