Indledning
Novellen ”egernet” er skrevet af Lone Hørslev, og blev udgivet i novellesamlingen ”en ordentlig mundfuld” i 2017. Den handler om en jeg-person, der hedder Jacob. Han er kærester, med en pige der hedder Lise. Lise ønsker brændende at stifte familie, og de har derfor taget ”børnesnakken” endnu engang, men Jacob har stadig ikke lyst til at få børn.

Derudover har Lise en far, som elsker hende sindssygt højt, og måske har faren i virkeligheden ikke lyst til at videregive sin datter til en anden mand, hvilket i sidste ende er med til, at faderen på en måde udfordrer Jacob, ved at udnytte hans svage sider.

Uddrag
Novellen foregår i nyere tid. Det ved vi, fordi at Lise drikker Coca-Cola zero, og Jacob har en smartphone med en vejrapp og en løbeapp1. Handlingsforløbet foregår cirka over lidt mindre end en time, fra da han køre egernet ned, til det dør, og begynder at regne.

Derudover foregår novellen i et nærmiljø, hvor vi møder Lise, Jacob og Lises far Hans. Lise og Jacob mødte hinanden for 4 år siden, og noget af det første Jacob lærte, var at Lise og hans svigerfar forgudede hinanden.

Lise kommer fra Aulum, og beskrives af Jacob som værende en meget smuk og utrolig sød kvinde3. Hun er lidt forsigtig og stille, fordi Jacob b.la. sammenligner hende ”som at pakke et fint stykke hvid chokolade ud af silkepapir op”.

Hvid chokolade og silkepapir betegnes som nogle meget fine og lidt skrøbelige ting, og derfor ved vi, at Lise er en fin, skrøbelig, stille og rolig pige.

Derudover tilhører hun middelklassen, b.la. fordi hun bor i Aulum, og fordi hun ikke er særlig boglig, og måske mere værdsætter det fysiske arbejde, såsom frisør for eksempel. Jacob beskriver Lise som værende meget naiv, fordi hun altid tror på det bedste i folk.

Derfor synes Jacob også, at Lise måske er ”lidt for sød”4. Jacob går på universitet og har en kandidatgrad i filmvidenskab.