Alt for meget henkastet affald! | Noter Dansk Essay

Indledning
Skrald, skrot eller bedre vaner hvad er bedst? Folk burde få bedre vaner ift. skrald. Tænk på at i unge stadig har mange år at leve i endnu.

Miljø betyder “omgivelser”, og hvem vil ikke have gode omgivelser? Mennesker belaster miljøet alt for meget!

Der er alt for mange som bare smider deres affald på jorden fordi, at de bliver fristet til det, hvis der ikke er en skraldespand i nærheden.

Det kan tage rigtig lang tid at nedbryde affald, noget tager længere tid end andet. En dåse tager 500 år om at nedbryde på jorden

derfor er det bedre at smide det i en skraldespand, så det kan komme til forbrænding. Mange unge tygger på tygegummi, og smider det på jorden, når det mister smagen.

Uddrag
I slutningen af januar 2018, fandt biologer 30 plastikposer samt en masse mikroplast, chokolade papir og brødposer i maven på en strandet næbhval.

Den havde formentlig forvekslet skraldet med blæksprutter, og til sidst var dens tarmsystem fuldstændig tømt for næring. Meget tyder på, at hvalen var udhungret og havde ondt, før den døde.

Dette viser at vi dræber dyr ved at smide affald i naturen. Der er forhåbentlig ingen der prøver, at dræbe dyr, men det gør man ved at smide affald i, og omkring havnene.


Når dyrene bliver viklet ind i affald, kan de både blive forhindret i at tage føde til sig eller komme til

l at hænge fast i andre ting på grund af det affald, de er viklet ind i. Fast hængende dyr, dør oftest langsomt Eksempler på mikroplast, kan være plastik krus, hvilket kan være dødelige for dyr.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu