Indledning
Novellen handler om en dreng der hedder Ib. Ib møder Alfred og begynder at synes at Alfred er verdens sejeste mand. Da Ib fortæller hans mor om Alfred, bliver hans mor glad på Ib’s vejne fordi han har fået en ny ven.

Problemet er bare at moren tror Alfred er en dreng, og da Ib inviterer Alfred hjems til hans fødselsdag, bliver hans mor helt bange for Ib’s nye ven.

Indholdsfortegnelse
Indledning:
Handling:
Tid og miljø:
Personkarakteristik:
Ydre komposition:
Forholdet mellem personerne:
Fortæller og synsvinkel:
Sproglige billeder:
Ordklasser:
Sætnings opbygning:
Tekstens tone:
Tekstens tone:
Fortolkning
Tema:
Stikord:
5 undrings spørgsmål:

Uddrag
Tid og miljø:
Den forgår i 1800-tallet ca. Fordi at når Ib fortæller Alfred at hans far er lokomotiv fører, kan man regner ud at det var i 1800-tallet ca. begrund af at det var der man havde lokomotiv.

Den forgår ude på landet, da man for af vide at Ib cykler på sin 3 hjulede cykel ned ad markvejen. Den forgår i socialt miljø, fordi at Ib bliver så gode venner med Alfred, og hans mor synes det er godt at han har fået en ven.

Der er 2 slags miljøer, der et rigt og et fattigt miljø. Der er Ib’s miljø der er rigt, og så er der Alfred der er fattigt. Det forgår i et realistisk univers.

Personkarakteristik:
Ib: Ib er en dreng der er meget godtroende og fordomsløs, da han ser Alfred for første gang syntes han at Alfred er en sej og flot man

han syntes ikke at han er klam og uhyggelig som mange andre vil have troet fx, hans mor. Ib undrer sig over også over mange ting,
Alfred:

Alfred er en meget glad mand, trods han er så fattig. Alfred er også en rigtig høflig mand, fx da han kom hjem til fødselsdag hos Ib, var han meget høflig over for hans mor.

da Alfred trådte ind ad døren, hilste han nemlig pænt på moren, og takkede rigtig pænt hans mor for at han måtte komme.