AIAIAI | Afsætning

Indholdsfortegnelse
1. Redegør kort for virksomheden AIAIAI.
2. Analyser relevante faktorer fra AIAIAIs omverden.
3. Analyser et valgfrit parameter fra AIAIAIs marketingmix. Begrund dit valg.
4. Vurder følgende udsagn:
- AIAIAI ønsker alligevel at bruge ressourcer på en promotionkampagne. Formålet er at opnå en større kendskabsgrad til AIAIAIs produkter blandt målgruppen. AIAIAI har fået foreslået at bruge markedskortet, men virksomheden mener ikke at markedskortet kan anvendes til noget brugbart i forbindelse med promotionkampagnen.
- AIAIAI forsøger især at differentiere sig fra deres konkurrenter på deres produkters imagemæssige kvalitet.
5. Identificér en væsentlig udfordring for AIAIAI. Diskuter mulige løsninger af den valgte udfordring.

Uddrag
Konkurrenterne har en stor betydning på AIAIAI, det kan både påvirke deres salg, hvis der sker små ændringer indenfor konkurrenterne.

Nogle af AIAIAI konkurrenter er andre udbydere som sælger samme produkt. Konkurrenterne er andre høretelefonsbrands, som ligger i samme prisklasse, kvalitet og design som AIAIAI.

Konkurrenterne kan være Bang & Olufsen som sælger samme slags produkter i næsten samme prisklasse, hvor de har samme gode kvalitet og et flot design.

En anden konkurrent som ligger tæt på AIAIAI er Bose der ligesom AIAIAI også sælger kvalitetsprodukter der er fyldt med god teknologi og design og deres produkter ligger også i samme prisklasse som AIAIAI’s produkter.

Konkurrenter der ikke ligger i nærheden af AIAIAI er billige høretelefoner mærker, som Marshall der stadig har en god kvalitet, men ikke det lækre design som AIAIAI. AIAIAI kan påvirke deres konkurrenter på mange måder, de kan f.eks. ændre prisen på deres produkter så de bliver mere attraktive.

Virksomheden kan også gøre nye tiltag, hvor de f.eks. skiller sig mere ud på både design, kvalitet og teknologi. Da der som sagt er mange konkurrenter på markedet, så det er derfor vigtigt at virksomheden differentierer sig.

AIAIAI sælger deres produkter gennem deres hjemmeside, hvor de har meget af deres salg. Udover salget på deres hjemmeside, så har AIAIAi også salget gennem deres mellemhandler Apple, som sælger virksomhedens produkter i deres butikker. Det er derfor meget væsentligt for virksomheden AIAIAi at holde et godt samarbejde med Apple, da de her sælger mange af deres produkter.

Apple er AIAIAI’s største samarbejdspartner og udover dem har de som sagt kun deres hjemmeside at sælge på. AIAIAI skal derfor være opmærksomme på, om Apple kunne finde på at bryde aftalen, som vil betyde fatale følger for AIAIAI.

Den måde AIAIAI kan sikre sig på ikke at tabe et enormt salg, hvis Apple springer fra, er at finde sig flere mellemhandlere og samarbejdspartnere som kan sælge deres produkter.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her