Indledning
Tove Ditlevsens er en klassisk forfatter med en del poesi i hendes tekster. Hun blev født den 14. december 1917. Hun voksede op i et socialdemokratisk arbejderhjem på Vesterbro.

Hun døde den 7. marts 1976, hun levede et grotesk og rigtigt hårdt liv. Tove Ditlevsens lavede mange noveller, digte, romaner og erindring.

Jeg kan f.eks. huske Tove Ditlevsen, fra da jeg gik i 8.klasse og arbejdede med bardommens gade (roman) og blinkende lygter som så er en af hendes digte, ihendes digtesamling pigesind.

Hun skrev personlige digte og debuterede i 1937 med bogen ”til mit døde barn”, hvor det handler om at Tove Ditlevsens tog afsked med sit barn.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Teksten foregår i lidt ældre dage (gamle dage). Hvorfor jeg ville sige at det var i gamle dage, er at en æggesnaps bliver betragtet som en mormors dessert som for det meste kun bliver spist af ældre mennesker.

Moren renser flasker ned i Carlsberg bryggeri, arbejde som der her ser man hellere ikke længere nu til dags. I dag bruger man robotter eller maskiner til vaske flasker.

De bor i en lille lejlighed, og moren arbejder meget, så de er fra arbejderklassen ligesom Tove Ditlevsens som os hendes egen familie. Moren arbejder som flaske dame og har ingen uddannelse.

De har det de skal bruge som mad, tøj og nødvendige sager. I teksten står der, at moren kun arbejder for at overleve, og det viser os at hun egentlig hellere ville være hjemme.

Pigen har en grå og usund hud, hendes øjne er store mørkeblå og er alvorlige. Pigen i novellen er trist og føler sig ensom, hun venter på moren hverdag ved køkkentrappen.

Hun vil altid gøre sin mor tilfreds og det gør hun også ved lave praktiske ting. Pigen sidder altid og venter på køkkentrappen, hun også altid bekymret over sin mor indtil hun kommer hjem.