Indledning
Novellen ”En Flink dreng” handler om den syvårige John, som er en meget flink og flittig dreng. John er adopteret og er nu søn af Skovløberen og hans kone.

John biologiske forældre er fra København, men dem kender han ikke. John er hos bageren for at handle ind for hans mor. Han skal købe en flaske mælk til sin nye lillebror, fordi hans mor ikke kan amme længere, da hun har fået feber og en knude i brystet.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Moderen er syg med feber og derudover har hun også fået en knude i brystet. Hun virker som en rar og omsorgsfuld mor, som elsker sine børn, men efterhånden som novellen fortsætter, får man et billede af at hun elsker lillebroren mest. De eneste ord hun siger om John er, at han er en flink dreng.

Faren arbejder som Skovløber for en Godsejer. Han får penge for at fælde træer og skyde egern. John er ret bange for faren, for faren er en stor og stærk mand, som ikke er bange for at skælde ud.

Engang rørte Joh ved farens bøsse, hvorefter John så fik en endefuld. Johns forhold til faren er ikke så godt, for efter at lillebroren er blevet født, får lillebroren alt opmærksomheden. Faren siger ikke engang ”Hej” til John længere.