Abort | Dansk Essay

Indledning
Jeg er på vej over til min veninde og jeg er meget spændt, fordi vi skal ned og købe en graviditetstest. Hun mistænker, at hun er gravid.

Jeg banker på døren og der bliver åbnet med det samme. Jeg kan se, at hun er klar på at tage afsted hurtigst muligt. På vej ned til apoteket, snakker hun ikke og jeg kan se på hende, at der går mange tanker rundt i hovedet på hende.

For at være ærlig, ved jeg ikke helt, hvorfor hun er så bange og nervøs. Det må jo være fantastisk at være gravid.

Vi går ind på apoteket, og hun spørger om hun kan få lov til at købe en graviditetstest. Apoteksdamen kigger underende på hende og spørger:

Uddrag
De er begge to 18 år. Hun fortæller mig, at hun ikke vil have børn nu, og at hun ikke føler hun har nydt sit liv nok endnu. Jeg spørg hende så, om de brugte beskyttelse og hun svarer selvfølgelig nej.

Hun troede ikke at hun ville blive gravid. Jeg rejser mig op fra sofaen og siger, at jeg bliver nødt til at smutte, da jeg skal på arbejde.

Vi aftaler, at vi skal mødes dagen efter igen, fordi jeg får sent fri fra arbejde. På vej på arbejde, kan jeg ikke lade være med at tænkte på alt det der skete.

Jeg føler, at jeg ikke vil kunne hjælpe hende så meget, fordi jeg med det samme kunne fornemme, at vi begge havde forskellige holdninger til den situation hun står i.

Men jeg bestemmer mig for, at jeg vil tage en god og dyb snak med hende i morgen, da vi begge skal sluge nyheden.

Dagen efter mødes vi igen og jeg har taget noget at drikke med. Vi vælger at sætte os udenfor på terrassen, da vejret er fantastisk og solen skinner.

Jeg spørger hende, om hun har fået det bedre og om hvad hun har tænkt på, efter jeg forlod hende i går. Hun kigger på mig og med det samme siger hun, at hun vil have en abort.

Hun siger det uden at tøve et eneste sekund. Jeg går i chok. Hvordan i alverden kan man træffe sådan en beslutning, uden at man overhovedet har sagt det til sin kæreste.

Han har da ligeså meget ret, til at fortælle sin holdning som hun har. Jeg vælger så at spørger, hvorfor hun vil have en abort og om hun overhovedet har tænkt sig, at fortælle sin kæreste det. Inden hun gør noget, som hun måske endda fortryder en dag.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu