Indledning
Jeg er på vej over til min veninde og jeg er meget spændt, fordi vi skal ned og købe en graviditetstest. Hun mistænker, at hun er gravid.

Jeg banker på døren og der bliver åbnet med det samme. Jeg kan se, at hun er klar på at tage afsted hurtigst muligt. På vej ned til apoteket, snakker hun ikke og jeg kan se på hende, at der går mange tanker rundt i hovedet på hende.

For at være ærlig, ved jeg ikke helt, hvorfor hun er så bange og nervøs. Det må jo være fantastisk at være gravid.

Vi går ind på apoteket, og hun spørger om hun kan få lov til at købe en graviditetstest. Apoteksdamen kigger underende på hende og spørger:

Uddrag
Dagen efter mødes vi igen og jeg har taget noget at drikke med. Vi vælger at sætte os udenfor på terrassen, da vejret er fantastisk og solen skinner.

Jeg spørger hende, om hun har fået det bedre og om hvad hun har tænkt på, efter jeg forlod hende i går. Hun kigger på mig og med det samme siger hun, at hun vil have en abort.

Hun siger det uden at tøve et eneste sekund. Jeg går i chok. Hvordan i alverden kan man træffe sådan en beslutning, uden at man overhovedet har sagt det til sin kæreste.

Han har da ligeså meget ret, til at fortælle sin holdning som hun har. Jeg vælger så at spørger, hvorfor hun vil have en abort og om hun overhovedet har tænkt sig, at fortælle sin kæreste det.

Inden hun gør noget, som hun måske endda fortryder en dag. Hun giver det svar, som jeg selvfølgelig har forventet hun vil give mig.

Hun synes, at hun er for ung og hun har ikke lyst til, at fortælle sin kæreste det, da hun udmærket ved, at han ikke vil gå med på en abort.

Jeg kan med det samme fornemme, at hende og jeg ikke kan enes omkring det her, fordi min holdning, er noget helt andet end hendes holdning.

Hun spørger ind til, hvad jeg synes omkring det og jeg kan ikke lade være med, at fortælle alt det jeg synes. Selvom jeg ved, at det måske vil ende dårligt.

Jeg fortæller hende, at der er mange ting, som får mig til at sige, at det er en forkert beslutning hun står og skal til at træffe.