Årsagsforklaringer til Den Franske Revolution | Michelet, Tocqueville & Labrousse

Problemformulering
Hvilken påstand er årsagen til Den Franske Revolution?

Indledning
Den Franske Revolution forløb i årene 1789-1799 og var et opgør mellem bønder og adel. Den Franske Revolution bundede i, at bønderne i samfundet gjorde oprør mod adelen og den ekstremt lave sociale mobilitet. Frankrig var et land i vækst og var idealbilledet for mange andre lande.

Men under dækket af rigdom, var der lidt en anden sandhed, for størstedelen af landet, bønderne, levede i dyb fattigdom.

Uligheden i landet resulterede i en stænderforsamling som senere udviklede sig til en nationalforsamling, hvorefter oprøret for alvor begyndte at tage form. D. 14 juli skete stormen på bastillen og det er det som i dag, bliver regnet som Frankrigs nationaldag.

Indholdsfortegnelse
Michelet
Tocqueville
Labrousse
Konklusion

Uddrag
De tolkninger er fra de tre historikere Michelet (1847), Tocqueville (1856) og Labrousse (1944). De har hver deres forskellige påstande for, hvad der var grunden til revolutionen.

Første tolkning er et uddrag af Michelet, hvori han beskriver den liberalistiske elendighed. Han påstår, at monarkiet i Frankrig dræner landet “Allerede under Ludvig XIV tynger forbrugsafgifterne så meget, at alle vinstokkene i Mantes, Etampes, og andre steder blev trukket op”.

Anden tolkning på Den Franske Revolution kommer fra Tocqueville. Han mente, at folket ikke har været under dyb fattigdom, men har været det komplet modsatte. Hele landet havde været i en meget sløv periode, i mange år.

Labrousses påstand svarer meget til det som Michelet sagde; nemlig at revolutionen udsprang af elendighed. Han mener at det var efter Ludvig XVI, at tingene blev værre. Her startede en periode præget af økonomisk tilbagegang.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu