2. Verdenskrig | DHO

Indledning
De store skader efter 2. verdenskrig har efterladt en del spor i Danmark, både på naturen, men også på mennesker.

Var danskerne egentlig de store helte i sidste ende eller var de lige så modbydelige ved mennesker som tyskerne havde været mod resten af verden.

Kunne tyskerne overleve i de tæt befolkede koncentrationslejre, og kunne de alle sammen blive forsørget i rimelige mængder og var der lægehjælp nok til alle, så folk ikke døde af sygdomme.

Der blev sendt cirka 2500 tyske soldater til Danmark for at fjerne de 1,5-2 millioner miner der er blevet plantet af dem ved den danske vestkyst.

Se om der er nogle sammenligninger mellem tyskerne måde og holde fangerne i koncentrationslejrene på modsat til danskernes metoder.

Indholdsfortegnelse
1. Indledning og problemformulering 4
2. Metodeafsnit 5
3. Redegørelse 5
4. Analyse 7
5. Vurdering, diskussion og perspektivering 9
6. Konklusion 10
7. Litteraturliste 11

Uddrag
Dansk bliver brugt i opgaven til at analysere en film, en bog og en artikel, der viser levevilkårene for de tyske soldater, og hvor barske og hårde danskerne behandlede de tyske soldater efter krigen.

Dansk vil også blive brugt til at undersøge kilder fra begge sider altså hos danskerne og tyskerne, og i højgrad indgå som en del af kildekritikken.

Jeg vil redegøre for hvordan danskerne levede op til menneskerettighederne efter krigen i år 1945 til 1950.

Redegørelsen giver et indblik i hvordan de tyske soldaters levevilkår var dengang, og hvad de skulle udsættes for de tyske soldater, trods nogle af soldaternes meget unge alder

Redegørelsen er baseret på forskellige kilder gennem film, artikler og bøger både fra danskernes side, men også fra tyskernes side.

Efter redegørelsen er der foretaget en analyse af filmen Under Sandet, som giver et indblik de unge tyske soldater der ryddet miner fra den danske vestkyst og satte deres liv på spil, og levede under dårligt vilkår.

Der er også foretaget en analyse af bogen Minerydningen Skallingen, som handler om det historiske i hvordan det blev håndteret og hvor de forskellige steder i Danmark der var blevet lagt disse mange tusind miner af tyskerne.

Jeg analyserer en avisartikel, der fortæller om en person der kommer med sin mening om hvordan de tyske flygtninge skal behandles i vort land, og sammenligner med de andres landes beslutninger og meninger.

Personen mener at det er for dårligt at vi tillader at dem at ødelægge danske bygninger, som vi dansker selv kan få lov ar rydde op efter.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu