DHO Versaille | Tyskland efter 1. verdenskrig

Indledning
I denne opgave vil jeg redegøre for hvad Versailles-freden var, og hvilke betydning den fik for Tyskland og den tyske befolkning. Efter min beskrivelse af Versailles-freden og redegørelsen for betydningen af den, vil jeg analysere, hvordan Adolf Hitler kom til magten i Tyskland.

Til at analysere det, har jeg bl.a. skrevet om vigtige begivenheder som ølstuekuppet, branden i rigssalen og magtskiftet i 1933.
Derudover har jeg undersøgt hvordan Hitlers gennemslagskræft påvirkede befolkningen, og undersøgt hvordan Hitler, Goebbels og andre nazister fik overbevist den tyske befolkning om, at Hitler var deres frelser.

Indholdsfortegnelse
Indledning 2
Redegør for Versailles-freden og dens betydning for Tyskland 2
-Versaillestraktaten 2
-Versaillestraktaten betydning for Tyskland 3
Analyser NSDAP og Adolf Hitlers vej til magten i Tyskland 4
-Adolf Hitler 4
-Ølstuekuppet 4
-NSDAP’s vej til magten 5
Diskuter Hitlers metoder til at overbevise befolkningen 5
Konklusion 7
Kilder 8

Uddrag
Analyser NSDAP og Adolf Hitlers vej til magten i Tyskland:
Tyskland var et enormt svækket land efter 1. verdenskrig. Meget af landet lå i ruiner, flere tyske landområder og kolonier var afgivet til sejrherrerne, Tyskland skyldte rigtigt mange penge, og der var en kæmpe inflation i landet. Tyskland var præget af en enorm usikkerhed, og der var mange borgere, der mente der var brug for en omvæltning i regeringen. Netop derfor blev den stærke leder Adolf Hitler et håb for mange tyskere.

Adolf Hitler:
Under 1. verdenskrig var Adolf Hitler korporal i den tyske hær. Efter Tyskland havde tabt krigen, var Adolf Hitler ikke tilfreds, med den måde landet blev styret på og besluttede sig for selv at gøre noget ved det. Han flyttede til München og blev i 1919 efterretningsagent, hvor han for første gang rigtigt stødte på Deutsche Arbeiter Partei (DAP).

Hitler kom hurtigt ind i DAP’s ledelse, og blev udnævnt som chef for propaganda. Hitler var dygtig til sin post som chef for propaganda, og blev hurtigt bemærket, da han var så dygtig en taler. I 1920 ændrede DAP navn til ”Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei” (NSDAP) og i 1921 blev Hitler lederen af partiet. 7

Ølstuekuppet:
NSDAP blev et mere og mere populært parti, men partiets støtter ønskede at se de forandringer ske, som partiets medlemmer havde prædiket om. Derfor forsøgte NSDAP at overtage magten d. 8 november 1923, hvor de stormede en ølstue hvor generalstatskommissæren Gustav Ritter von Kahr, afholdte et møde.

De ledende figurer i NSDAP og en masse bevæbnede af partiets støtter udførte kuppet, hvor de forsøgte at få kontrollen over nogen af de mest vigtige bygninger i München. Kuppet mislykkedes dog, hvorefter medlemmer fra NSDAP marcherede gennem Münchens gader. Denne march endte i en stor ildkamp mellem demonstranter og politiet, hvor 3 politimænd og 16 medlemmer fra NSDAP blev dræbt.

Efter det mislykkede kupforsøg, blev Hitler og mange af de andre ledende figurer i NSDAP fængslet for højforræderi, og derfor gik NSDAP i opløsning. Hitler blev idømt 5 års fængsel og udvisning fra Tyskland, men han blev allerede løsladt efter et år i fængslet, hvor han havde brugt tiden på at skrive sin bog ”Mein Kampf”. Han blev alligevel ikke udvist fra Tyskland, og fik hurtigt startet NSDAP op igen. 8

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu