Unge fravælger debat Tonen er for hård | Analyse

Indledning
Min veninde og jeg ligger på hver vores telefon, da et raseriudbrud pludseligt rammer hende: ”Det kan simpelthen ikke være rigtig, at jeg skal kaldes grimme ting på baggrund af min etnicitet!”

Jeg tog telefonen fra hende, for at tjekke hvad hun flippede sådan ud over, og ganske rigtigt, havde hun modtaget en grim besked, hvori der stod: ”Smut tilbage til dit hjemland din perker taber.”

Hvorefter jeg overvejede, om Danmark tilbage i 1849 skulle have vedtaget demokratiet i stedet for enevælden. Grunden til jeg tænkte sådan, var fordi jeg blev chokeret over den måde, den ene mand valgte at udnytte sin ytringsfrihed på.

Uddrag
Siden 2015 har Kasper Sand Kjær været formand for DUF, og herunder 600.000 unge medlemmer. Det er derfor også hans ansvar at tale på deres vegne.

Selvom 56,5 % unge mellem 16 og 25 år har tilkendegivet, at den hårde tone i den politiske debat får dem til at pakke tastaturet væk, og afstå fra at benytte deres ytringsfrihed.

Hvis flere og flere unge afstår fra at deltage i den demokratiske samtale, vil det allerede dysfunktionelle samfund kun forringes, da det er de unge, der er Danmarks kommende politiske- og nye stemmende generation.

Hvis ikke de har oplevet at skulle have noget at skulle have sagt, vil der være en tilbøjelighed til, at de unge affinder sig med ikke at stemme, og derved vil Danmarks antal af sofavælgere stige.

Hvilket vækker opsigt hos mig. Hvordan, har de 56,5 % procent unge en betydning for demokratiet nu, men også i fremtiden, og ligger det danske debatforum op til at demokratiet ligger med kniven for struben?

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu