Trumps Handelskrig | SO Synopsis

Indledning og problemformulering

Vores problemformuleringen er således; “Redegør grundigt for udviklingen i den økonomiske globalisering. Analyser den økonomiske globaliserings betydning for Trumps protektionistiske handelspolitik. Vurder hvad den valgte begivenhed Trump kommer til at betyde for udviklingen i den økonomiske globalisering. Analyser de samfundsmæssige og økonomiske konsekvenser af Trumps protektionistiske handelspolitik for Tyskland. Vurder hvorvidt globaliseringen er i udvikling eller afvikling?”

Dette har vi fået til opgave at besvare, hvilket vi synes er et interessant emne i og med at det er noget vi ofte hører i medierne og som har en stor betydning for vores verden. Det som gør denne opgave interessant, er de mange forskellige emner, vi kan tage fat i. Med de politiske tiltag og den protektionistiske handelspolitik Trump har ført, har det en konsekvens for andre lande, og er noget der kan have en betydning i vores hverdag.

Vi har som sagt valgt at se nærmere på Trumps protektionistiske handelspolitik, da republikaneren er kendt for at udføre nogle idéer andre ikke vil, og på mange måder er han atypisk i forhold til tidligere præsidenter i USA. I opgaven forklarer vi, hvad det vil betyde for den økonomiske globaliserings udvikling fremadrettet, og hvad det vil betyde for danskeren og den globale økonomi på verdensplan. Vi vil derfor vurdere, om Trump har anvendt den bedst mulige handelspolitik for Amerika og mulighederne samt konsekvenserne for omverden. Udover dette, er der hård kamp i Amerika på baggrund af præsidentvalget. Truer dette Trump til hastige beslutninger?

Indholdsfortegnelse
Synopsis - SO 2
Indledning og problemformulering 2
Behandling af faglige problemstilling 2
Redegør grundigt for udviklingen i den økonomiske globalisering 2
Analyser den økonomiske globaliserings betydning for Trumps protektionistiske handelspolitik. Vurder hvad den valgte begivenhed Trump kommer til at betyde for udviklingen i den økonomiske globalisering 3
Analyser de samfundsmæssige og økonomiske konsekvenser af Trumps protektionistiske handelspolitik for Tyskland 3
Vurder hvorvidt den økonomiske globalisering er i udvikling eller afvikling? 4
Metode og refleksion 4
Konklusion 5
Litteraturliste 6

Uddrag
Der er en stor betydning for den økonomiske globalisering på baggrund af Trumps protektionistiske handelspolitik. Man forventede, at USA ville handle mere med Danmark og andre lande i stedet for Kina, men de valgte at handle internt, hvilket også fik en betydning for andre landes økonomi. Det åbner dog også op for at danske virksomheder kan trænge ind på nye markeder og stå i stedet for Kina. Trump ønsker at mindske de internationale aftaler, da han mener, det er dårligt for USA, og samtidig ønsker han ikke at andre lande skal have store handelsoverskud med USA, som Kina f.eks. har haft.

Dette påvirker den økonomiske globalisering, da det sætter begrænsningerne for handelsaftaler med USA, som er en vigtig samarbejdspartner for mange lande, og som mange mindre lande som Danmark er afhængige af at eksportere til. Det skaber også politisk usikkerhed for andre lande, som kan påvirke den økonomiske globalisering negativt. Den er på vej den anden vej i og med at vi er ved at dæmpe hyperglobaliseringen. Trump har lovet, at hans protektionistiske handelspolitik, udelukkende var for at sikre amerikanske arbejdspladser, hvilket han dog også har holdt. Han forsøger at få flere på arbejde internt i landet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her