Opgavebeskrivelse
Jeg har været god til det retoriske pentagram og at have brugt citatbrug. Jeg har vist en sammenhæng i pentagrammet hvilket er flot. Jeg skal dog finpudse sproget for at gøre det mere varieret og præcist.

Det er heller ikke en lejlighedstale, det er en politisk/argumenterende tale for hun har en klar påstand og belæg, så det skal jeg også kigge ind på og få styr på de forskellige slags taler.

Indledning
Zulu Comedy Galla hylder hvert år dansk comedy med priser, fest og farver. Humoren og det gode grin stjæler scenen for en aften, og med alt hvad 2020 har budt os, var en aften i humorens tegn lige hvad alle trængte til.

I år var Sofie Linde vært på programmet, og med hendes kække naturlige charme holdt hun en tale, der bryder normerne for, hvad man normalvis kan forvente sig af værtens tale til det kendte Comedy Award Show.

Uddrag
Danmark ville hellere grine af det og holde en god stemning. Men man kan ikke blive ved med at undgå konflikt, og vi kan ikke blive ved med at lege en leg, at der er ligestilling.

Problematikken er, at vi tror de problemer er løst, som de desværre ikke er. Vi holder et blindt øje for det, fordi vi nu er i den moderne tid og her er ikke sexisme eller ulækre mænd længere, men Sofie Linde giver et indblik i sandheden og fortæller, at der er stadig den samme kamp for kvinder på arbejdsmarkedet, som vi skal tage op igen.

Med hensyn til appelformer er talen domineret af patos. Det ser man for eksempel når hun siger ”Jeg er ret sikker på, at du kigger på mig lige nu.

Du ved godt selv, hvem du er. Du ved også godt, at jeg sagde nej.” Hun stirrer ind i kameraet og taler til manden, der har krænket hende. Det skaber en intens stemning, mens man kan se i Lindes øjne at det hun udtaler sig om, er følelsesmæssigt.