Sofie Lindes zulu tale 2020 | Analyse | Dansk

Indledning
Sofie Linde og Tessa holdte begge en tale i 2020, som har rørt nogle kontroversielle områder, hvilket har skabt røre og diskussioner i det danske samfund.

De to taler besidder visse sammenhænge i forhold til personlige oplevelser og erfaring. Det er dog to vidt forskellige medier, som talerne er udsendt på, hvilket har sine fordele og ulemper.

Begge taler bliver analyseret, vurderet og til sidst sammenlignet med formål at konkludere gennemslagskraften.

Indholdsfortegnelse
Præsentation af tale et - Sofie Linde

Præsentation af tale to - Tessa

Uddrag
Det særdeles uformelle og hverdagssproget er noget, som ikke mindst skinner igennem ved dette eksempel, men i stort set hele talen.

Alt dette passer ind i aftenens anledning under det man som modtager kunne forvente fra Linde, som skaber plads til visse overraskelsesmomenter. Dette ses i høj grad, idet værtinden vælger at løfte op i kjolen og vise sin gravide mave frem.

Sofie Linde udnytter rollen som talsmand til at lege lidt med publikum på den ene eller anden måde. Hun forsikrer dog publikum om, at:

“Vi vil ikke ødelægge den gode stemning”, hvortil en vis rolighed lægger sig blandt lytterne. Hertil benytter hun sig dog også en hel del af pauser.

Dette gør publikummet lidt usikre på hvad der skal ske, hvilket tilmed går hånd i hånd med snakken om de mange overraskelsesmomenter nævnt tidligere.

Linde bruger replikken: “Ikke for at være for specifik” efterfulgt af en pause, som får bekymringerne frem iblandt publikum.

Herefter fortsætter hun så og nævner navnet på hendes kollega, Thomas Blachman, i stedet for at runde af og lade det ligge.

Det humoristiske kommer i spil igen, idet hun efterfølgende involverer Blachmans husbåd og bringer smilene frem igen.

Sofie Linde må siges, at have udnyttet sin position til at røre emner, som ikke er hverdagssnak, men sandsynligvis burde være det.

Hun benytter hermed muligheden til at tale for andre, som deler disse tanker, men som ikke har kræfterne eller mulighederne til at gøre som Linde.

Budskabet er klart og tydeligt, som fremvises på en yderst utraditionel måde, hvilket må formodes at have skabt en vis form for respekt hos den danske værtinde.

Hertil rammer hun en sal fyldt med modtagere, som har magten og ressourcerne til at gøre noget ved problemet, inden for TV-branchen især.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu