Sofie Lindes tale ved Zulu Comedy Galla 2020 | Analyse

Indledning
Hvert år afholdes der Zulu Comedy Galla, hvor komikere i hele Danmark hyldes med priser, fest og et godt sceneshow.

I år 2020 havde Sofie Linde fået æren af at være vært for hele showet, som bare den anden kvinde nogensinde. Derfor startede hun ud med at holde en tale for alle gæsterne og seerne.

Talen var dog ikke en helt normal tale, som man ellers havde forventet. Sofie Linde kommer ind på nogle emner, som man normalvis ikke har lyst til at snakke om. Denne normbrydende tale stikker derfor til et emne, som folk ikke kan lide at tale om.

Afsenderen af denne tale er som sagt Sofie Linde og TV2 Zulu. Sofie Linde har gennem mange år lavet diverse programmer i fjernsynet, oftest som vært.

Sofie er derfor landskendt og en oplagt kandidat til at være vært ved Zulu Comedy Galla. Med Sofies lange karriere, har hun en troværdighed som afsender.

Sofie starter lige på og hårdt med sin tale, hvor noget af det første hun siger er, at hun er den anden kvindelige vært nogensinde .

Sofie Linde forsøger at skabe kontakt til publikummet i starten, ved at få deres opmærksomhed, med en smule humor. Hun nævner blandt andet, at hun er gravid igen .

Uddrag
Sofie Lindes tale er stærkt domineret af Patos. Hun gør både brug af medlidenhed, men bruger også meget sin glæde i hendes tale. ”Jeg er helt oprigtigt så sindssygt glad for at være vært i aften, jeg er faktisk vildt stolt af at være vært”.

Her viser Sofie sin glæde og taknemmelighed for at må være vært for dette kæmpe store show, som de mange kendte danskere er med i.

Derudover appellerer hun også til publikums følelser, da hun fortæller sin historie om en af de store kanoner. Denne historie sætter gang i folks følelser.

Endvidere er Etos også i spil som appelform. Sofie Linde har gennem mange år været vært på forskellige programmer og er meget velkendt blandt os danskere. Det giver derfor en vis troværdighed, når Sofie fortæller om hendes oplevelser.

Exordium eller indledningen som det også er kaldet, starter med Sofie Linde, der fortæller hvor glad hun er for at være vært til showet og fortæller derudover også en lille information om, at hun er den anden kvindelige vært nogensinde.

Midterdelen eller Corpus er den vigtigste del af hendes tale. Det er her hovedemnet bliver taget fat i. Hovedemnet i hendes tale, er som sagt ligestilling, men bliver også stærkt præget af krænkelser og ligeløn.

Sofie kommer med en del personlige eksempler fra hendes egen karriere. Et eksempel kunne være en af hendes første lønforhandlinger, hvor hun ville have det samme i løn, som sin mandlige medvært .

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu