Indledning
Den anerkendte vært Sofie Linde, blev valgt som vært til den Zulu Comedy Galla den 26. August 2020. Udover det fremragende værtskab, leverede Sofie Linde en tale, der gav et ekko igennem hele landet.

Det specielle ved hendes tale, var at hun ikke kun nøjedes med hendes underholdende rolle, men at hun brugte sin position ved Gallaet til at gen huske om den lidt halvglemte #metoo-debat

hvor hun selv deler ud af egne ”erfaringer”, hvilket også gave hende en stor personlig troværdighed, til at pege og tale om det problem der ofte bliver negligerer;

Sexisme i Mediebranchen. Talen viste sig at være meget effektiv, da hun som eneperson fik katapulteret sexismedebatten ind i samfundet, igen.

Uddrag
De første dages debat gik bl.a. også meget på, om Sofie Linde kunne lade sig anføre en direkte beskyldning uden at sætte navn på gerningsmanden.

Desuden er der ingen tvivl i om Sofie Linde er samfundskritisk. Hun siger bl.a.: ”Vi kan sagtens lege, at der ikke er forskel på mænd og kvinder i Danmark.

Den leg kan vi sagtens lege. Det er bare ikke rigtigt. Det er bare ikke rigtigt.” Det iøjnefaldende ved Sofie Lindes tale, er hende balancegang mellem det forudsete til hendes tale og elementerne af overraskelse.

Det kan nemmere forstås hvis man kigger på to af talernes aspekter; hvordan Sofie Linde lader hendes personlige troværdighed og situationen hun står i, spiller sammen, samt hvordan taler sammenfletter indhold og struktur sammen

Talen fungerer bl.a. via samspillet mellem Sofie Linde som person, og situationen hun har sat sig selv i. Helt parallelt med stand-up som genre

hvilket Zulu Comedy Galla også handler om, tager hun sig selv som Udgangspunkter, og fortæller om hendes egne oplevelse.

Som en rigtig komiker, vandre hun også frem og tilbage på scenen imens hun indskyder humorbelagt sætninger, i den lange monolog - hvilket publikummet har til hende.

Den friske tone i hendes ironiske kommentarer der er rettet mod kendte, såsom Thomas Blachman og Peter Aalbæk Jensen

er humoristisk og har kant, eftersom de åbenbart kunne ”klimakompensere” sig ud af #metoo-anklagerne - Det er alt det man ville forvente til at rigtigt, stand-up show.

Sofie Lindes Persona ses også meget klart i den måde hun bruger sit ry som en sød, empatisk og opmuntrende person man har lært at kende igennem X-Factor.

Hun siger bl.a. til publikum: ”det er heller ikke fordi, det skal blive ubehageligt det her; jeg har lovet, vi skal hygge os” og senere, igen når hun forsikrer dem om, at hun ikke ”vil ikke ødelægge den gode stemning”.