Taksonomisk forestillingsanalyse af ”Lad den rette komme ind”

Opgavebeskrivelse
1. Redegør selekteret for hvad I hørte og så på scenen og brug dramaturgiske begreber til at beskrive det: Fortæl hvilken historie, vi får fortalt, hvordan scenografien ser ud, hvilke centrale stykker bohave og rekvisitter, der bliver brugt, hvilke figurer, vi møder, og hvilke kostumer, de har på, hvordan rummet bruges arrangementsmæssigt, hvilken spillestil, der benyttes og hvordan lys og lyd bruges.

2. Analyser og fortolk ovennævnte med fokus på hvad historiens tema og budskab er, hvad figurerne repræsenterer, har de symbolske funktioner, har scenografi, bohave og rekvisitter en symbolsk funktion? (Tjek teorien om det naturalistiske og det moderne teater,og brug nogle af begreberne (korrekt) derfra så som: rummet som medspiller, lys og lyd som medspiller, sceneformer og medfortællende scenografi, teatret som gør brug af teknologiske landvindinger (lyd). )

3. Konkluder på, hvad instruktøren og scenografen vil os? I har set hele stykket, peger udviklingen i stykket på en løsning? Og endelig sæt det hele i et teaterhistorisk perspektiv (hvilken genre og tid passer forestillingen ind i), har den specielle karaktertræk, sammenlign med andre teaterstykker, og vurder, om forestillingen er vedkommende og aktuel (Brug evt. et par citater fra anmeldelser til at citere fra og diskutere med i jeres vurdering af forestillingen).

Uddrag
Rent scenografisk er der også mange til, der kan forbindes med det absurde teater - f.eks. lys, lyd og den måde scenen er sat op på kan relatere til det absurde teater.
Forestillingen kan tolkes på forskellige måde - f.eks.:

1. Igennem den kontinuerlige mobning af kammeraterne og den svigt Oscar oplever fra sine forældre, finder han alligevel et frirum i form af, at slippe fantasien løs og bruge unødvendige midler som f.eks. vold, der er en medfølge med, at være venner med en vampyr.

Eller

2. At Oscar besejrer mobningen og den svigt han har oplevet. Og på hans videre vej gennem livet vælger han kærlighed og venskab over gyset.

Vi kan konkludere, at stykket er barsk, men smukt. Det en tvetydig historie, der omhandler, at vælge den rigtige vej i livet, og vælge den vej, man ønsker. Stykket passer umådelig godt til udtrykket: ”koste hvad det vil”. Det nemlig den oplevelse man står tilbage med når stykket slutter.

Det uhyggelige og smukke bliver sat sammen, og udgør en spændende tvetydig stemning, og man sidder tilbage med en enorm god oplevelse - og en smuk historie! Stykket er utrolig aktuelt for teenagere. De identitetskriser Oscar oplever og den identitetsdannelse han gennemgår er spot-on for enhver teenager - og den kan dermed med anbefales fra 13-17 årige.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!