Strunge, Kerouac, Hemingway integrerede mig i DK

Indledning
Kan vi gennem litteraturen virkelig være med til at gøre en person mere dansk og hjælpe vedkommende bedre ind i samfundet?

Alen Causevic mener, at litteraturen er en virkelig god fødselshjælper. Det skriver han til Informationen d. 24. Juni 2017. Causevic og hans familie er flygtet fra deres land og kom til Danmark allerede, da Causevic var barn.

Han har fundet sin måde at leve på og sin hverdag den dag i dag gennem litteraturen. I 10. klasse blev han tiltvunget en Michael Strunge biografi og siden da har han læst adskillige værker fra danske forfattere og brugt dem til at blive mere integreret i Danmark. De har hjulpet ham til at kunne få øjnene op for, at han kan vælge lige præcis den levevej han gerne vil.

Uddrag
Simonsen fortæller, at hvis man synes litteratur er sjovt, så er det fordi man lever sig ind i det og faktisk forstår det på et dybere plan. Han siger også, at hvis man kan føle sig provokeret, forført eller lignende, så er det fordi man bliver dannet og forandret, hvilket stemmer godt overens med Causevics fortolkning af litteraturen.

Det at man bliver forandret, hvilket Causevic også selv gjorde dengang han læste Michael Strunge for første gang. Han forandrede sig til noget han selv synes er meget bedre. Det gjorde noget helt særligt ved ham, at læse litteratur og han følte sig mere integreret end nogensinde før.

Men hvem har egentlig ret? Har professoren i kulturvidenskab ret eller har manden, som har erfaret det selv ret? Skal man ikke læse det, hvis ikke man synes det er sjovt og ikke kan leve sig ind i det?

Eller skal man hænge i og læse indtil man får en større forståelse af det og håbe på at forståelsen kommer af sig selv? Hvis det står til Causevic skal man hænge i og vente på forståelsen for det kommer.

Han ved allerede nu, at han i sit arbejde som lektiehjælper kommer til at gå tilbage i fortiden for at fortælle hvad han har erfaret som ungt menneske. Hvis dansklæreren Birthe ikke havde tvunget ham til at læse Michael Strunge havde han ifølge ham selv nok være på kontanthjælp den dag i dag.

Han er kommet langt i livet og det er ifølge ham selv Michael Strunge der kan tage den ære, at få ham til at tænke på en helt anderledes måde end han plejede.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu