Indledning
I dagens Danmark, er det blevet en drøm for mange både unge og ældre at blive kendt. Ikke bare på, der er et par stykker der ved hvem jeg er.

Mere kendt på måden hvor alle ved hvem man er eller i det mindste har hørt om en. Berømmelse kan få folk til at blive helt anderledes.

Man kan tro de er en person, og efter de så er blevet berømte er de en hel anden. Alligevel er det noget folk stræber efter.

”Skrigeren” er en dansk novelle skrevet af Villy Sørensen i 1964. hovedpersonen Cry som vil følger gennem hele teksten er en mælkedreng. Det er dog ikke det han er igennem hele teksten. Han ender nemlig med at være verdensberømt.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Novellen som er skrevet af Villy Sørensen, er kronologisk opbygget tekst. Det kan vi blandt andet se da der ikke er nogle flashback i teksten.

Vi kan også se det da teksten følger en tråd igennem hele novellen, og som sagt ikke nar nogle flashbacks eller flashforwards. Teksten ”Skrigeren” passer ind i berettermodellen.

Det kan ses da den udfylder alle punkterne i modellen. Anslaget, præsentationen og uddybningen er da vi i starten får at vide hvem denne dreng er.

Vi finder ud af han hedder Cry og at han elsker at fløjte. Det er også her vi finder ud af at han er god til at skrige. Vi får sat nogle flere detaljer på vores hovedperson Cry.

Da han var begyndt at skrige, sendte de ham på opdrætnings anstalt. Point of No return er når impresario køber Cry, og begynder at hjælpe ham med få styr på hans skrig.

Konfliktoptrapningen er når Cry begynder at optræde i de små byger med hans skrig og klimaks er når Cry bliver mast til døden af hans fans.