Senmodernitet & Sociale Medier | Noter Samfundsfag

Problemformulering
Hvilken rolle spiller sociale medier for identitetsdannelsen i det senmoderne samfund, vi lever i, i dag?

Indledning
2.000.000.000 mennesker over hele verden. Så mange brugere havde Facebook d. 27/06 2017 . Facebook er klart det mest udbredte sociale medie og derfor også, efter min mening, det medie der har størst indflydelse på os.

De sociale medier spiller både en stor rolle i vores identitetsdannelse, vores kommunikation og vores måde at opleve verden på.

Selvom der på Facebook er en aldersbegrænsning på minimum 13 år i Danmark så er der mange andre muligheder for at lade sig påvirke gennem sociale medier.

Emnet har fået større og større betydning i sociologien i takt med at de sociale medier har vundet frem.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Problemformulering
- Problemstillinger
Redegørelse
- Det traditionelle samfund
- Industrisamfundet
- Det senmoderne samfund
Metode & teori
- Den kvalitative metode
- Den kvantitative metode
Sociale medier
Konklusion
Bilag
Bilag 1 – interview
1. Navn og alder?
2. Hvor lang tid bruger du på sociale medier om dagen?
3. Hvilke sociale medier benytter du dig mest af?
4. Er det vigtigt for dig at passe ind i bestemte grupper? Ændre din måde at passe ind sig alt efter hvilken gruppe du befinder dig i? Oplever du forskellige grupper på sociale medier?
5. Hvad betyder det for dig at eksempelvis dine opslag på sociale medier bliver set og kommenteret? Bruger du selv meget tid på at reagere på andres opslag?
6. Deler du sommetider de dårlige dage?
7. Hvordan tror du, at de sociale medier har påvirket din opvækst?
8. Deler du sommetider de dårlige dage?

Uddrag
- Sherry Turkle mener at de sociale medier og teknologien bag dem har gjort det sværere for os at være alene, samt at tale sammen i fysisk nærvær.

Vi prøver hele tiden at være mange steder på samme tid og det resulterer i at vi ender med ikke at være helt nogle steder. Vi er hele tiden sammen, samtidig med at vi hele tiden er alene.

- Jeg ser en klar sammenhængen mellem Turkles teori og spørgsmål 6 og 7 i mit interview. Det er sjældent nok at lægge opslag ud, vi vil simpelthen have at andre folk ser dem, tænker over dem og reagere på dem.

Ofte forventer vi en større reaktion fra omverdenen end vi selv giver tilbage. Det ser jeg som et tegn på at vi vil ses og høres men ikke har ressourcerne til at se og høre andre.

- I forlængelse af dette, tror jeg at en af de vigtigste ulemper ved de sociale medier er at man kan tegne stort set lige præcis det billede man vil. Man har ingen forpligtelse til at dele ud af alt det der ikke er perfekt.

Det er, efter min mening, med til at skabe en forestilling om at andre mennesker ikke er ligeså u perfekte som man selv er.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu