Indledning
Racisme er noget, vi ofte hører om, men det er ofte ikke noget, vi selv oplever. Mange danskere er selv med til at skabe en dårlig kultur og oplevelse for folk fra andre lande bl.a. med vores sprog og brug af ord

som vi i lang tid har opfattet som helt normale. I opinionsartiklen med rubrikken ”Så hold dog op med al den racisme”

giver David Trads, der er journalist og debattør, sit indskud i debatten om brugen af ordet ”eskimois”, der var meget oppe at vende i sommeren 2020.

Uddrag
Jeg vil bruge Toulmins argumentationsmodel til at analysere argumentationen i teksten. Hovedpåstanden i teksten nævnes helt i starten af teksten i underrubrikken:

”Det er dumt og ufølsomt at insistere på at kalde en is for eskimo”. Det er det, David Trads vil overbevise læseren om.

Belægget er, at brugen af de ord gør livet hårdere for minoriteterne. Det kommer til udtryk for første gang her:

” Hvis vi […] gerne vil gøre livet bare en lille smule bedre for minoriteter, kan vi stille og roligt ændre de ord, som vi bruger.” og igen her:

”der var for mange – især, selvsagt, grønlændere og sorte – der blev kede af at høre ordene.”. Hjemlen kan så siges at være, at man ikke skal bruge ord og udtryk

der opfattes nedsættende og undertrykkende af en befolkningsgruppe. Det er det grundlæggende princip, som David Trads bruger som fundamentet i sin argumentation.

Rygdækningen kommer i form af, at David Trads inddrager tre erfaringskilder. To af dem har adopteret børn med sort hudfarve og har oplevet racisme og forskelsbehandling af deres børn.