Romantikken og dens modreaktioner | 10 i karakter

Indledning
Kærligheden er for mange en udefinerbar størrelse. Ligesom alle individer i en eller anden grad er forskellige, er intet pars kærlighed til hinanden identisk.

Kærlighed er et forhold af gensidig anerkendelse, hvor parterne ved at give sig hen til hinanden finder sig selv på ny. Kærlighed kræver mod til at overskride egne grænser og til at lade sig forandre.

For nogen søges den anden kun som et middel til at dække ens egne behov, og her bliver kærligheden mere en virkeliggørelse af en ønsketænkning. Det at blive elsket bliver langt vigtigere end det at elske.

Hvis man gør den anden til et genstand for ens egen tilfredsstillelse og kræver at eje den anden, går forholdet på en måde til grunde.

I et mere moderne kærlighedsforhold vil den enkelte bevare sin egen personlighed og acceptere den anden som et individ, der er forskellig fra en selv, med en personlighed, der ikke nødvendigvis falder sammen med ens egen.

Kærligheden kommer af sig selv, hvis man bare finder den rette, men når det gælder den store kærlighed, er det desværre tit et spørgsmål om held.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Litteraturhistorie
Drøm og Virkelighed
Forrådt
Konklusion
Litteraturangivelse

Uddrag
Det første citat er tilmed også et eksempel på hvorledes Thomasine, i en mere beskrivende situation, også her har et forholdsvist fornemt ordvalg.

Jeg-personen; Julius, karakteriseres en del i gennem andres diskussioner af hans person, men især i gennem hans handlinger og tanker, hvilket medfører en knap så grundig ydre beskrivelse, men til gengæld et ganske stort indblik i hans personlighed hvoraf den mere omfattende indre beskrivelse tager udgangspunkt.

Julius forekommer forholdsvis velhavende, og har på trods af at være forældreløs, altid været økonomisk sikret i gennem sin rige Onkel.

I hans forhold med Lise er det Julius, som tjener og besidder alle pengene, og hende som må spørger ham når hun skal har behov for dem:

”Hun bad mig om Penge til at kunne forskaffe sig en bedre garderobe. Jeg fandt dette Ønske saa naturligt, at jeg allerede længe havde betænkt at forekomme det.” (Side 27, 6. sidste linje)

Dette får yderligere Julius til at fremstå, som en gavmild og elskværdig person, idet han i denne tanke viser en form for sympati for Lise, og ved at han på forhånd havde taget beslutningen om at give hende pengene.

Betænksom, som han er, havde han altså allerede før hun spurgte ham, overvejet at forærer hende en ny garderobe.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu