Reality-tv og identitetsdannelse | Dansk opgave

Indledning
I artiklen Hvor skal forældreskabet stå? (trykt i Berlingske Tidende d. 14/8-2012) udtrykker Christine Brochdorf, direktør i Hvidovre Kommunes Børne- og Ungeforvaltning, sin mening om reality-programmer og deres egenskab til at forvrænge de unges muligheder for at danne sin identitet. Ser de unge for meget reality-tv, og skader det dem? Eller er de i stand til ikke at lade sig styre af det?

Uddrag
Vi kan i hendes argumentation se, at hun spiller meget på appelformen etos bl.a. fordi, hun lægger meget vægt på egne erfaringer og sin viden om børn og teenagere. Hun starter ud med at beskrive sin egen situation som mor til to teenagere, og samtidig ved vi, at hun er direktør i Hvidovre Kommunes Børne- og Ungeforvaltning. Ved at give os den sidstnævnte information giver vi hende lov til at påvirke os, da vi har tillid til, at hun udtaler sig med megen autoritet omkring emnet og derfor ved, hvad hun taler om. Her anvendes appelformen etos, da hun appellerer til læserens tillid.

I artiklen udtrykker Brochdorf, at hun kan forstå løsrivelsesprocessen, og at det er en naturlig del af børns opvækst, som hendes egne børn også skal igennem. Hun tilføjer endda, at ”det modsatte ville være ganske unaturligt.” Hun har også selv været igennem processen for at danne sin egen identitet, men hun postulerer, at det ikke var lige så kompliceret at finde den, da hun var ung, og skylden skydes på reality-programmerne. Faktummet af, at hun selv har været igennem løsrivelsesprocessen, giver læseren en større tillid til hende.

Udover etos og logos, benytter Brochdorf sig også af appelformen patos, som er appelformen, der appellerer til vores følelser. Hun skriver: "Jeg er nemlig ved at springe ud som teenagemor - altså mor til to teenagere! Mine små børn, der for meget kort tid siden duftede af baby og var fuldstændig afhængig af mig, er i gang med at løsrive sig. De løsriver sig fra mig, fra deres far og fra de trygge rammer vi har forsøgt at skabe gennem deres barndom.” Her beskriver hun, hvordan hun som mor oplever fasen, hvor hendes børn er ved at løsrive sig fra hende. Egentlig er det noget, hun oplever, og derfor anvender hun mest etos, men hvis vi kigger på hendes ordvalg, vil vi bemærke, at det appellerer til vores følelser, og derfor er der tale om patos. Ordene, som appellerer til vores følelser, er bl.a. ”duftede af baby”, ”var fuldstændig afhængig” og ”trygge rammer.”

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu